Paxeladine, sirop

Prospect Paxeladine, sirop

Ce este Paxeladine, sirop si pentru ce se utilizeaza

Tuse seaca si iritativa de diverse etiologii: gripala, rinofaringita, traheita, laringita, bronhopneumopatie, rujeola, tuse convulsiva. Tuse spasmodica si reflexa.

Este indicat la adulti si copii cu varsta peste 30 luni si cu greutatea peste 15 kg.

Mod de administrare

Lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml contine 5 mg citrat de oxeladina si cea cu capacitatea de 5 ml contine 10 mg citrat de oxeladina.

Dozaj
Pentru adulti si copii cu varsta peste 30 luni si cu o greutate peste 15 kg: utilizati lingurita dozatoare dubla cu capacitatea de 2,5 ml, respectiv 5 ml.
Copii cu greutatea intre 15-20 kg (aproximativ intre 30 luni-6 ani): Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 3-4 lingurite dozatoare pe zi, in functie de greutate.
Copii cu greutatea intre 20-30 kg (aproximativ intre 6-10 ani): Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea 5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 2-3 lingurite dozatoare pe zi, in functie de greutate.
Copii cu greutatea intre 30-50 kg (aproximativ intre 10-15 ani): Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 3-5 lingurite dozatoare pe zi, in functie de greutate.
Adulti: Doza recomandata este de o lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml la fiecare 4 ore, fara a depasi maximum de 5 lingurite pe zi.

Cale de administrare: orala.
Durata tratamentului: trebuie sa fie scurta (cateva zile) si limitata la perioada de tuse.

Daca acest medicament se dovedeste ineficient, nu cresteti doza peste cea prescrisa si nu administrati in asociere cu alt antitusiv; intrebati medicul dumneavoastra.

Supradozaj
Nu s-au raportat cazuri de supradozaj.
In caz de supradozaj, se recomanda internarea pacientului si suoravegherea cu atentie a functiei respiratorii si cardiocirculatorii. Nu exista antidot cunoscut.

Atentionari si precautii

Nu trebuie sa utilizati Paxeladine, sirop in cazul in care aveti alergie la citratul de oxeladina sau la oricare dintre excipientii produsului.

In cazul unei administrarari masive, se monitorizeaza functia respiratorie si cardiovasculara.

Atentionari speciale
Nu utilizati acest medicament pentru a trata tusea productiva. In acest caz, tusea este un mijloc de aparare naturala, esential pentru a elimina secretia bronsica. Intrebati medicul dumneavoastra daca tusea devine productiva si este insotita de congestie, sputa si febra. De asemenea, adresati-va medicului in cazul bronsitei cronice sau bolii de plamani insotite de tuse cu sputa.

Pacientii cu diabet zaharat sau cu dieta cu continut scazut de zahar trebuie sa ia in considerare zaharul continut de o lingurita dozatoare: 4,25 g zahar/lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahar/ lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml.

Evitati administrarea concomitenta a medicamentelor care determina fluidifierea secretiilor bronsice (expectorant, agent mucolitic).

Interactiuni
Pentru a evita interactiuni intre mai multe medicamente, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati orice alt medicament.

Sarcina si alaptarea

Sarcina
Acest medicament nu trebuie administrat in timpul sarcinii.
Daca descoperiti ca sunteti gravida in timpul tratamentului, spuneti imediat medicului dumneavoastra. Doar medicul dumneavoastra poate decide necesitatea de a continua tratamentul.

Alaptare
Acest medicament trebuie evitat in timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu influneteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Lista excipientilor care trebuie cunoscuti pentru utilizarea in siguranta a medicamentului la anumiti pacienti: zahar (4,25 g zahar/lingurita dozatoare cu capacitatea de 5 ml, respectiv 2,125 g zahar/ lingurita dozatoare cu capacitatea de 2,5 ml).

Reactii adverse posibile

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului despre orice reactie adversa care poate sa apara.

Cum se pastreaza Paxeladine, sirop

A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Informatii suplimentare

Compozitie
Un flacon (125 ml) sirop contine citrat de oxeladina 0,25 g si excipienti: solutie de sucroza (zahar), aroma de cacao (amestec de arome naturale si sintetice, apa si etanol), sorbat de potasiu, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: alte antitusive.

Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticla bruna, inchis cu capac cu filet din aluminiu si inel de etanseizare din polietilena, continand 125 ml sirop si o lingurita dozatoare din poliester, pentru masurarea volumelor 2,5 ml, respectiv 5 ml

Producator
BEAUFOUR IPSEN INDUSTRIE
Rue d’Ethe-Virton
28109 Dreux, Franta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea