Litera P

#prospect #medicament

Panzcebil, drajeuri

Prospect Panzcebil, drajeuri

Compozitie

Drajeuri continand un complex de enzimepancreatice a 0,20 g, bila de bou uscata 0,025 g, lichenaza si hemicelulaza 0,005 g (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica

Aport de fermenti digestivi pancreatici (tripsina, lipaza, amilaza), celulaze si acizi biliari.

Indicatii

Insuficienta secretorie digestiva pancreatica, in pancreatita cronica si in fibroza chistica pancreatica (la copii); dispepsii cu steatoree, tulburari digestive prin exces alimentar la persoane (profilactic si curativ), sprue, intoleranta la grasimi, tulburari digestive in cursul tratamentului cu sulfamide sau antibiotice.

Doze si mod de administrare

Oral, cate 1-2 drajeuri de 3 ori/zi, dupa mese. Drajeurile se inghit intregi, cu putina apa, fara a fi sfaramate in gura.

Contraindicatii

Alergie la una din componente, boli hepatice grave cu hiperbilirubinemie, icter mecanic; prudenta la bolnavii cu guta sau calculoza renala uratica.

Reactii adverse

Este in general bine suportat; dozele mari pot provoca iritatie bucala si iritatie perineala, hiperuricozurie si hiperuricemie (prin continutul in purine); rareori reactii alergice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare