Litera P

#prospect #medicament

Paluxetil, comprimate filmate

Prospect Paluxetil, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 20 mg, 40 mg; cutie x 3 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Depresie, inclusiv depresia severa si reactiva si depresia insotita de anxietate. Efect incepand din a 2-a saptamana de trat. tulburari obsesiv-compulsive. Atacuri de panica cu sau fara agorafobie. Anxietate sociala/fobie sociala.


Doze si administrare:
Depresie: 20 mg/zi; se poate creste cu 10 mg/zi, pana la maximum 50 mg/ zi. Tulburari obsesiv-compulsive: 40 mg/zi, maximum 60 mg/zi. Atacuri de panica: 40 mg/zi, maximum 60 mg/zi. Initial se adm. o doza minima pentru a reduce posibilitatea agravarii simptomatologiei. Anxietate sociala/fobie sociala: 20 mg/ zi, maximum 50 mg/zi. Se adm. odata pe zi dimineata, la masa. Varstnici: maximum 40 mg/zi. La pacientii cu insuficienta renala severa si IH se administreaza doza minima recomandata.


Contraindicatii
Hipersensibilitate. copii. Asocierea cu alcool.


Atentionari:
Nu se asociaza cu inhibitori de MAO, medicatie pe baza de triptofan. Prudenta la asocierea cu neuroleptice. Precautie in caz de manie, afectiuni cardiace, epilepsie, convulsii, glaucom. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Greturi, somnolenta, transpiratii, tremuraturi, astenie, uscarea mucoasei bucale, insomnie, disfunctii sexuale, constipatie, diaree si diminuarea apetitului. Rar: ameteli, rash, glaucom acut, retentie urinara, trombocitopenie, sindrom serotoninergic (agitatie, confuzie, diaforeza, halucinatii, hiperreflexie, mioclonus, tahicardie, tremuraturi) si simptome sugestive pentru hiperprolactinemie (galactoree); hiponatriemie reversibila mai ales la varstnici. cresterea enzimelor hepatice cu rare anomalii hepatice severe. Rareori tulburari de sangerare, variatii tensionale, confuzie, convulsii si reactii de otosensibilizare. Ocazional tulburari extrapiramidale la pacienti cu tulburari de fond ale functiilor motorii sau cu medicatie neuroleptica. intreruperea brusca a trat.: ameteli, tulburari senzoriale, tulburari de somn, agitatie sau anxietate, greturi si transpiratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea