Litera O

#prospect #medicament

Ovestin, ovule

Prospect Ovestin, ovule

Forma de prezentare:
Ovule 0,5 mg; ct. x 3 folii x 5 ovule


Indicatii:
Insuficienta ovariana primara sau secundara la pubertate (hipoplazie uterina si mamara, amenoree, vaginita atrofica). Climacteriu.


Dozare si mod de administrare:
Adm. vaginala: 0,5 mg pe zi pentru primele cateva sapt., apoi reducere progresiva la doza de intretinere 0,5 mg de 2 ori/sapt.


Contraindicatii
Tromboze; tumora estrogenodependenta diagnosticata sau suspectata; sangerari vaginale nediagnosticate; istoric al manifestarilor sau deteriorarii unei otoscleroze in cursul sarcinii sau in timpul unei utilizari anterioare a sterzilor; sarcina.


Atentionari:
Examene medicale periodice; prudenta in colelitiaza; tulburari tromboembolice; IC latenta sau manifesta; HTA; retentie lichidiana prin disfunctie renala; epilepsie sau migrena (antecedente de astfel de manifestari); patologie hepatica severa; endometrioza; mastopatie fibrochistica; porfirie; hiperlipoproteinemie; antecedente de prurit, icter colestatic sau herpes in timpul sarcinii sau in cursul utilizarii de preparate pe baza de estrogen; alaptare.


Reactii adverse:
Administrare vaginala: iritatie locala si prurit; tensiune sau durere mamara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare