Osteochin, comprimate

Prospect Osteochin, comprimate

Compozitie

Ipriflavonum

Actiune terapeutica
Agent antiosteoporotic. Ipriflavona este un derivat sintetic al flavonoidelor naturale. Ipriflavona inhiba demineralizarea oaselor in numeroase modele experimentale pe animale de reducere a masei osoase: ovariectomie, tratament cu prednisolon, imobilizare, dieta deficienta in calciu si vitamina D sau diabet indus de streptozotocin. Efectul terapeutic apare cu mare probabilitate prin actiuni directe si indirecte ale medicamentului si metabolitilor sai in anumite etape ale metabolismului osos. in culturi de tesuturi, ipriflavona stimuleaza diferentierea si activarea osteoblastilor. Reduce durerea osteoporotica.

Indicatii
Tratamentul si prevenirea osteoporozei primare postmenopauza si a osteoporozei senile. Atenuarea durerii acute si cronice asociate cu osteoporoza. In osteoporoza secundara, adjuvant al tratamentului maladiei principale.

Doze si mod de administrare
Doza medie pentru adulti este 3x1 comprimat zilnic, imediat dupa mese. in caz de dieta deficienta in calciu, se recomanda suplimentarea tratamentului cu 500-1000 mg calciu. Terapie combinata: se poate administra concomitent cu calcitonina de somon, sau vitamina D. Referitor la administrarea concomitenta de steroizi anabolizanti, fluoruri de sodiu, bifosfonati sau hidroclorotiazide, nu exista suficiente date pana in prezent. De asemenea, nu exista experienta in ceea ce priveste administrarea ipriflavonei in copilarie.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la medicament. Afectare hepatica severa. Ulcer gastric si duodenal in faza activa. Limfocitopenie absoluta. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse
Gastrointestinale: ulcer peptic sau sangerare gastrointestinala pot aparea rareori (in aceste cazuri se va intrerupe tratamentul). In unele cazuri, poate sa apara disconfortul abdominal, inapetenta, voma, greata, durere abdominala sau epigastrica. Simptome de hipersensibilizare: eruptii cutanate, prurit, eczeme. Hemoleucograma modificata: anemie, leucopenie (granulocitopenie, limfocitopenie), foarte rar agranulocitoza.
Interactiuni medicamentoase: poate fi administrat cu precautie impreuna cu: derivati cumarinici, derivati de teofilina, tolbutamida, antiinflamatoare nesteroidiene si blocanti ai receptorilor H2. 

Masuri de precautie
In timpul unui tratament de lunga durata trebuie verificata periodic formula leucocitara. In caz de limfocitopenie absoluta (<=1,0 x 109/l) sau granulocitopenie absoluta (<=1,5 x 109/l), se recomanda oprirea tratamentului.
Supradozare: daca se suspecteaza o supradozare, pacientul va fi tinut sub observatie clinica si, la nevoie, spitalizat pentru tratamentul adecvat (spalatura gastrica, administrare de lichide, diureza fortata).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea