Litera O

#prospect #medicament

Oslif breezhaler , capsule

Prospect Oslif breezhaler , capsule

Compozitie
Oslif Breezhaler este un medicament care contine substanta activa indacaterol. Este disponibil sub forma de capsule care contin pulbere de inhalat (150 si 300 micrograme).

Indicatii
Oslif Breezhaler se utilizeaza pentru a mentine deschise caile respiratorii la adultii cu boala pulmonara obstructiva cronica (bpoc). BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii pulmonari sunt afectati sau blocati, determinand dificultatea de inspirare si expirare a aerului. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Capsulele de Oslif Breezhaler se utilizeaza numai cu ajutorul unui inhalator Oslif Breezhaler si nu trebuie inghitite. Pentru a lua o doza, pacientul introduce o capsula in inhalator si inhaleaza pulberea pe gura. Doza recomandata este o capsula de 150 micrograme o data pe zi la aceeasi ora. Se poate utiliza o capsula de 300 micrograme in cazuri de bpoc severa, dar numai la indicatia medicului.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Oslif Breezhaler, indacaterolul, este un agonist al receptorilor beta-2 adrenergici. Aceasta actioneaza prin legarea de receptorii beta-2 care se gasesc in celulele musculare ale multor organe, determinand relaxarea muschilor. Atunci cand Oslif Breezhaler este inhalat, indacaterolul ajunge la receptorii din caile respiratorii si ii activeaza. Aceasta determina relaxarea muschilor cailor respiratorii, contribuind la mentinerea cailor respiratorii deschise si permitandu-i pacientului sa respire mai usor.

Contraindicatii
Oslif Breezhaler nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la indacaterol, lactoza sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Oslif Breezhaler (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt nazofaringita (inflamarea nasului si a gatului), infectiile tractului respirator superior (raceli), sinuzita (inflamatia sinusurilor), diabetul zaharat si hiperglicemia (valori ridicate ale glucozei in sange), durerile de cap, boala cardiaca ischemica (boala a inimii provocata de irigarea insuficienta cu sange), tusea, durerile faringolaringiene (de gat), rinoreea (secretii nazale abundente), congestia aparatului respirator (cai respiratorii blocate), spasme musculare (crampe), edemele periferice (umflaturi, in special ale gleznelor si picioarelor). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Oslif Breezhaler, a se consulta prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea