Litera O

#prospect #medicament

Omnitrope, solutie injectabila

Prospect Omnitrope, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 3,3 mg/ml; cutie 1 cartus 1,5 ml


Indicatii:
Deficit statural datorat secretiei inadecvate de hormon de crestere endogen. Deficit statural la pacienti cu disgenezie gonadala.


Doze si recomandari:
Deficit statural datorat secretiei inadecvate de hormon de crestere: 12 UI/ mp suprafata corporala/sapt. sau 0,6 UI/kg/sapt., maxim 20 UI/mp suprafata corporala/sapt. sau 0,8 UI/kg/sapt. Administrarea intramuscular - doza/sapt. va fi divizata in 3 adm. succesive a cate 4 UI/mp suprafata corporala sau 0,2 UI/kg; adm. subcutanat: doza/ saptamani poate fi divizata in 6 sau 7 administrari succesive (2 sau 1,7 UI/mp suprafata corporala) sau in 3 administrari succesive (0,2 UI/kg). Deficit statural datorat disgeneziei gonadale (sindrom Tuner) 18 UI/mp suprafata corporala sau 0,6-0,7 UI/kg/ sapt., cu crestere in al doilea an de trat. pana la 24 UI/mp suprafata corporala sau 0,8-1,0 UI/kg/sapt. Doza/saptamanala va fi divizata in 7 admnistrari subcutanat (2,6 UI/mp suprafata corporala sau 0,09-0,1 UI/kg), preferabil seara. Tratamentul va fi intrerupt cand pacientul a atins statura unui adult sau cand cartilajele de crestere s-au osificat.


Contraindicatii
Tumori cerebrale evolutive. Pacientii cu cartilaje de crestere osificate. Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
Diabet zaharat (monitorizarea intolerantei la glucoza). Risc de aparite a hipotiroidiei (periodic teste hormonale tiroidiene). in caz de cefalee severa sau recurenta, tulburari de vedere, greata si/sau varsaturi, se recomanda efectuarea examenului de fund de ochi, pentru depistarea unui eventual edem papilar (HT intracraniana), caz in care se intrerupe trat. Locul de injectare trebuie schimbat zilnic, pentru prevenirea lipodistrofiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare