Litera O

#prospect #medicament

Omez, capsule

Prospect Omez, capsule

Indicatii:
Ulcer duodenal si gastric, reflux sau esofagita ulcerata, sindromul zollinger-ellison, ulcer indus de antiinflamatoarele nesteroidiene.

Compozitie:
Fiecare capsula cu cedare lenta contine Omeprazol 20 mg (granule cu invelis entero-solubil) si excipienti: Manitol, lactoza anhidra, laurilsulfat de sodiu, hidrogenofosfat de disodiu, zahăr, hidroxipropilmetilceluloza, Eudragit L 100-55, hidroxid de sodiu, PEG 6000, talc. dioxjdde titan (E 171). Grupa farmacoterapeutica: medicamente pentru tratamentul ulcerului gastro-duodcnal si bolii de reflux gastro-esofagian, inhibitori ai pompei protonice.

Doze si mod de administrare:
Ulcer gastric: 20 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani. in cazuri severe doza creste la 40 mg zilnic. Esofagita de reflux: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Cazuri rebele: 40 mg o data pe zi.

Ulcer duodenal: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 60 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 20-120 mg adaptat reactiei la medicament. Dozele peste 80 mg vor fi divizate in doua prize.

Actiune terapeutica:
Este un inhibitor al pompei de protoni din gastrocite. Omeprazol-ul este un derivat benzimidazolic substituit care actioneaza in faza finala a producerii de acid, si deci controleaza aciditatea intragastrica, indiferent de stimuli. Inhiba puternic secretia gastrica acida bazala si stimulata. Astfel, este un medicament antisecretor foarte eficace pentru vindecarea ulcerului gastro-duodenal, al esofagitei erozive si pentru reducerea secretiei gastrice acide la pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison.

Sarcina si alaptarea:
Deoarece nu exista studii controlate efectuate la femeile gravide, nu se recomanda administrarea omeprazolului in timpul sarcinii. Nu se cunoaste daca omeprazolul se excreta in laptele matern, de aceea se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intrerupereaalaptarii.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje:
Omeprazolul poate produce reactii adverse nervos centrale care pot influenta negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii
Hipersensibiltate la Omeprazol.

Masuri de precautie:
Nu va fi utilizat in afectiuni gastrice maligne. Terapia de durata va fi strict monitorizata. Nu este recomandat copiilor.

Reactii adverse:
Este in general bine tolerat, fara reactii evidente. Efectele sale adverse sunt slabe. Ele sunt rare chiar si la persoanele varstnice.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.