Litera O

#prospect #medicament

Octanate, pulbere liofilizanta

Prospect Octanate, pulbere liofilizanta

Forma de prezentare:
Pulbere liofilizanta reprezentand Factorul VIII de coagulare 250 UI, 500 UI sau 1000 UI + solvent x 5 sau 10 ml


Indicatii:
Profilaxia si tratamentul hemoragiilor in: hemofilia tip A (deficienta genetica de Factor VIII), deficienta de Factor VIII dobandita, trat. pacientilor cu anticorpi la Factorul VIII.


Doze si administrare:
Doza initiala: unitati necesare = greutate (kg) x procentul (%) de crestere dorit x 0,5. Este posibil sa fie necesare doze mai mari decat cele calculate. in terapia de substitutie, in cazul interventiilor chirurgicale majore se monitorizeaza activitatea Factorului VIII din plasma. profilaxia indelungata a hemoragiilor la pacientii cu hemofilie tip A severa necesita adm. 10-50 Ul de Factor VIII/kg la 2-3 zile. Dupa adm. conc. de Factor VIII la hemofilici, este absolut necesara testarea anticorpilor pentru Factorul VIII. Pentru hemofilia inhibitorie este necesara aplicarea unei terapii specifice.


Contraindicatii
La pacientii cunoscuti cu reactii alergice la componentele preparatului.


Atentionari:
Daca preparatul se foloseste in terapia la domiciliu trebuie urmate cu strictete instructiunile medicului. sarcina si alaptare. Cand frecventa inj. este mare sau se adm. doze foarte mari (in cazul prezentei inhibitorilor specifici ai Factorului VIII), primitorii avand grupele sanguine A, B sau AB trebuie monitorizati pentru semne ale hemolizei.


Reactii adverse:
Rar, reactii alergico-anafilactice sau stare febrila. Pot aparea in cazuri rare, inhibitori ai Factorului VIII. Administrarea de produse din sange uman poate duce la transmiterea de boli infectioase datorita preluarii unor factori infectiosi - unor agenti patogeni de natura necunoscuta pana in prezent, cum ar fi cei ai hepatitei non-A si non-B.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare