Litera N

#prospect #medicament

Noxafil, suspensie orala

Prospect Noxafil, suspensie orala

Forma de prezentare:
Suspensie orala 40 mg/ml; cutie x 1 flacon x 105 ml


Indicatii:
Tratamentul infectiilor fungice la adulti: aspergiloza invaziva rezistenta la amfotericina b sau itraconazol sau la pacienti care nu tolereaza aceste medicamente; fusarioza rezistenta la amfotericina b sau la pacienti care nu tolereaza amfotericina b; cromoblastomicoza si micetom rezistente la itraconazol sau la pacienti care nu tolereaza itraconazolul; coccidioidomicoza rezistenta la amfotericina B, itraconazol sau fluconazol sau la pacienti care nu tolereaza aceste medicamente; candidoza oro-faringiana: ca terapie de prima intentie la pacienti cu forme severe sau la pacientii cu imunitate scazuta, la care
este de aoteptat ca raspunsul la tratamentul topic sa fie scazut. Profilaxia infectiilor fungice sistemice la urmatorii pacienti: pacienti care primesc chimioterapie pentru inducerea remisiunii in leucemia mielocitara acuta (LMA) sau in sindroamele mielodisplazice (SMD), la care este de aoteptat aparitia neutropeniei prelungite si care prezinta un risc crescut de aparitie a infectiilor fungice sistemice; primitorii unui transplant de celule stem hematopoetice (TCSH), care sunt in tratament imunosupresor in doze mari pentru prevenirea respingerii grefei si care prezinta un risc crescut de aparitie a infectiilor fungice sistemice.


Doze si administrare:
Infectii fungice sistemice (IFS) refractare/Pacienti cu IFS si intoleranta: 400 mg (10 ml) de doua ori pe zi. La pacientii care nu tolereaza mesele sau un supliment nutritional, se administreaza doze de 200 mg (5 ml) de patru ori pe zi. Candidoza oro-faringiana: doza de incarcare de 200 mg (5 ml) o data pe zi, in prima zi, apoi 100 mg (2,5 ml) o data pe zi, timp de 13 zile. Profilaxia infectiilor fungice sistemice: 200 mg (5 ml) de trei ori pe zi. La pacientii cu LMA sau cu sindroame mielodisplazice, profilaxia trebuie initiata cu cateva zile inainte de debutul anticipat al neutropeniei si trebuie continuata timp de inca 7 zile dupa cresterea numarului de neutrofile peste 500 celule pe mm3.


Contraindicatii
Hipersensibilitate, copii sub 18 ani.


Atentionari:
Precautii: IH grava, afectiuni proaritmogene; monitorizare electrolitica.


Reactii adverse:
Mai frecvente: neutropenie, dezechilibre electrolitice, anorexie, parestezii, ameteala, somnolenta, cefalee, varsaturi, greata, durere abdominala, diaree, dispepsie, uscaciunea gurii, flatulenta, cresterea testelor functionale hepatice (incluzand ALT, AST, bilirubina, fosfataza alcalina, GGT), eruptie cutanata, pirexie, astenie, oboseala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare