Litera N

#prospect #medicament

No-spalgin, comprimate

Prospect No-spalgin, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate cu 500 mg paracetamol, 40 mg drotaverina clorhidrat si 8 mg codeina fosfat; ct.� 2 blist� 6 cpr.


Indicatii:
Dureri usoare si moderate; cefalee, forme acute si cronice, inclusiv cefaleea datorata oboselii, epuizarii din stresul acut.


Doze si administrare:
1-2 cpr. de trei ori pe zi. in cazul tratamentului de scurta durata (mai putin de 3 zile), nu trebuie depasita doza de 6 comprimate No-Spalgin zilnic, iar in cazul tratamentului de lunga durata, nu trebuie depasita doza de 4 comprimate No-Spalgin zilnic.

Contraindicatii
Hipersensibilitate, insuficienta renala sau hepatica severa, insuficienta cardiaca severa, insuficienta respiratorie, astm bronsic, tratament cu IMAO in ultimele 14 zile, deficit de G6-PD, alcoolism cronic, dependenta medicamentoasa, cefalee indusa medicamentos, copii sub 6 ani.

Atentionari:
Pentru un efect rapid, nu se recomanda administrarea concomitent cu alimente. Dupa tratamente de lunga durata, este posibila aparitia sindromului de abstinenta. Interactiuni numeroase cu alte medicamente.

Reactii adverse:
Cefalee, ameteli, somnolenta, hipotensiune arteriala, palpitatii, reactii alergice cutanate sau sistemice, agranulocitoza, trombocitopenie, greata, constipatie, leziuni toxice hepatice (in doze mari).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea