Litera N

#prospect #medicament

No-spa, solutie injectabila

Prospect No-spa, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 20 mg/ml; ct. x 5 sau 25 f. x 2 ml


Indicatii:
Ca antispastic in: spasme ale musculaturii netede a cailor biliare sau ale musculaturii netede a tractului urinar. Ca trat. adjuvant in: ulcerul gastric sau duodenal, gastrita, enterita, colita, spasme ale sfincterelor cardia si piloric; sindromul de intestin iritabil, constipatie spastica sau meteorism, pancreatita; dismenoree, anexita, dureri intense in timpul travaliului, contractii tetanice uterine, iminenta de avort.


Dozare si mod de administrare:
Adm. int. Adulti: 120-240 mg/zi, fractionat in 2-3 prize. Copii: intre 1-6 ani: 40-120 mg/zi, fractionat in 2-3 prize; peste 6 ani: 80-200 mg/zi, fractionat in 2-5 prize. Administrarea injectabila 40-80 mg, inj. subcutanat sau intramuscular de 1-3 ori/zi. In caz de colica litiazica acuta renala /sau biliara se inj. 40-80 mg intravenos lent (in 30 de se-cunde).


Contraindicatii
IH, IR, IC severa. Sofatul sau folosirea utilajelor este contraindicat timp de o ora dupa administrarea intravenoasa


Atentionari:
In cazul administrarii intravenoase pacientii trebuie sa se afle in pozitie culcata. La pacientii cu intoleranta la lactoza, cpr. pot provoca tulburari gastrointestinale. Prudenta in cazul asocierii cu levodopa. Precautie in timpul sarcinii si al alaptarii.


Reactii adverse:
Cefalee, vertij, palpitatii, greata; hTA dupa adm. i.v.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea