Litera N

#prospect #medicament

Nilogrin, drajeuri

Prospect Nilogrin, drajeuri

Compozitie
Un drajeu contine 10 mg nicergolina.

Actiune terapeutica
Nicergolina imbunatateste metabolismul si hemodinamica circulatiei cerebrale si sistemice. Are o actiune hipotensiva si antiagreganta plachetara. Este absorbita dupa administrarea orala. Se elimina sub forma de metaboliti, in principal in urina si in cantitati mici prin fecale. Analizele pe diverse animale au demonstrat ca nicergolina este foarte bine tolerata, neexercitand actiune embriotoxica sau teratogena.

Indicatii
Tulburari acute si cronice vasculare si metabolice datorate insuficientei circulatorii cerebrale (arterioscleroza, tromboza cerebrala si embolism sau atacuri ischemice tranzitorii). Tulburari acute si cronice datorate insuficientei vasculare, vasculopatii obliterante ale membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame cu alterarea circulatiei sanguine periferice. Migrene si dureri de cap de provenienta vasomotorie. Tulburari psihocomportamentale la batrani. Tulburari retiniene acute si cronice de natura vasculara, retinopatii degenerative, spasm recidivant al arterei retiniene. Hipoacuzie acuta si cronica, ameteli si acufene: spasme, trombus si trombus circulant al arterelor urechii interne.

Doze si mod de administrare
Oral: 1-2 drajeuri a 10 mg de 3 ori pe zi sau 1-2 drajeuri a 30 mg la intervale regulate inainte de masa, daca se recomanda administrarea medicamentului timp indelungat.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la nicergolina.

Reactii adverse
Reactiile adverse apar rareori si se manifesta moderat. Uneori poate surveni scaderea tensiunii arteriale si ameteala, somnolenta sau insomnie, dureri de stomac, inrosirea pielii.

Masuri de precautie
In perioada de sarcina. Interactiuni: Nicergolina potenteaza actiunea unor medicamente hipotensive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea