Nicolen

Prospect Nicolen

Compozitie
Granule continand: alginat de sodiu 5 g, fosfat de aluminiu gel 10 g, trisilicat de magneziu 10 g, nipagin 0,01 g, galben de tartrazina 0,05 g, aroma orange 0,3 g, PVP K3 3 g, glucoza monohidrat ad 100 g.

Actiune terapeutica
Protector al mucoasei gastrice si duodenale, cu proprietati adsorbante fata de bacterii, virusuri, toxine, gaze provenite din fermentatie sau putrefactia intestinala, precum si fata de radionuclizii proveniti din contaminari accidentale. Preparatul are si un usor efect antiacid. Granulele in prezenta lichidului (apa, suc gastric etc.) formeaza o solutie coloidala cu o mare putere de aderare la mucoasa gastrica si duodenala, asigurand un pansament protector al mucoasei timp de 2-3 ore de la ingerare. Produsul nu se absoarbe, nu provoaca secretie reactiva de acid clorhidric, nu produce constipatie si nu coloreaza fecalele.

Indicatii
Gastrite hiperacide, ulcer gastric sau duodenal (chiar in cazuri cu hemoragii digestive), esofagite de reflux, enterocolite, colopatii, sigmoidite, rectite, intoxicatii prin ingerari de substante toxice, contaminari accidentale cu radionuclizi.

Doze si mod de administrare
Produsul se administreaza ca atare sau diluat: 1 pachet sau 2 lingurite la 200 ml lichid (apa, ceai). Doza uzuala este de 5 g granule (1 pachet sau 2 lingurite) de 2-3 ori pe zi intre mese. in faza acuta a ulcerelor se administreaza 1 pachet (2 lingurite) la 2-3 ore. O cura dureaza 15-30 zile. in intoxicatiile prin ingestie de substante toxice sau caustice se pot administra 6-10 lingurite (3-5 pachete) dizolvate in apa.

Contraindicatii
Diabet zaharat (datorita continutului de glucoza al produsului).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare