Litera N

#prospect #medicament

Neurobloc

Prospect Neurobloc

Compozitie
NeuroBloc este o solutie injectabila ce contine ca substanta activa toxina botulinica de tip B (5 000 unitati [U] pe mililitru).

Indicatii
NeuroBloc se utilizeaza pentru tratarea distoniei cervicale. Distonia cervicala, care este cunoscuta si sub denumirea de torticolis, este o afectiune in care muschii cervicali se contracta, determinand o miscare si o rotire a gatului anormale si o pozitie neobisnuita a capului. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Administrare
NeuroBloc trebuie administrat doar prin injectie intramusculara de catre un specialist cu experienta in tratarea distoniei cervicale si in utilizarea toxinei botulinice. Doza initiala de NeuroBloc este de 10 000 U, repartizata in injectii in cantitati egale direct in cei mai afectati doi pana la patru muschi cervicali si ai umarului. Doza si numarul de injectii depind de raspunsul pacientului la tratament.

Actiune terapeutica
Substanta activa continuta de NeuroBloc, toxina botulinica de tip B, este un miorelaxant. Toxina botulinica de tip B este o substanta toxica produsa de bacteria numita clostridium botulinum. Aceasta bacterie produce botulismul, un tip de toxiinfectie alimentara care cauzeaza slabiciune si paralizie musculara. Toxina scade eliberarea acetilcolinei, un mediator chimic care produce contractia musculara. Dupa injectarea NeuroBloc direct inr-un muschi, acesta determina scaderea contractiei sau previne contractia musculara la locul injectiei, ceea ce ajuta la diminuarea simptomelor distoniei cervicale. Efectul injectiei cu NeuroBloc scade treptat in timp.

Contraindicatii
NeuroBloc nu trebuie administrat persoanelor cu hipersensibilitate (alergie) la toxina botulinica sau orice alt ingredient al acestui medicament. NeuroBloc nu trebuie folosit la pacientii cu alte afectiuni neuromusculare (afectiuni ale nervilor si muschilor).

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu NeuroBloc (intalnite la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt uscaciunea gurii, cefalee (la pacientii nou tratati cu toxina botulinica), disfagie (dificultate la inghitire) si reactii la locul de injectie (la pacientii tratati anterior cu toxina botulinica). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu NeuroBloc, a se consulta prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului