Litera N

#prospect #medicament

Nafazolin, sol.ext.

Prospect Nafazolin, sol.ext.


Indicatii:
Nafazoplin face parte dintr-un grup de medicamente denumite decongestionante si antialergice si este utilizat in tratamentul conjunctivitelor acute si cronice provocate de factori nebacterieni, de natura alergica (polen), in iritatii minore ale conjunctivei datorate unor factori de mediu (fum, vant, praf, apa din piscina) sau datorate purtarii lentilelor de contact.
Actiune:
Nafazoptin contine clorura de benzalconiu (conservant). De aceea, purtatorii lentilelor de contact trebuie sa le scoata inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie sa le reaplice mai devreme de 15 minute.

Clorura de benzalconiu poate, de asemenea, irita ochii.
Precautii:
Dupa administrarea Nafazoptin vederea se poate incetosa pentru o perioada sau poate fi temporar afectata la lumina intensa. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia acestor simptome.
Reactii adverse:
*Reactii la nivelul ochiului: senzatie trecatoare de arsura sau intepatura (de la cateva secunde la cateva minute), vedere neclara, sensibilitate la lumina, dilatarea pupilei, cresterea presiunii intraoculare, iar in cazul utilizarii indelungate, inrosirea ochilor.

�Reactii sistemice: greata, cresterea frecventei batailor inimii, cresteri ale tensiunii arteriale, tulburari de ritm ale inimii, crize de angina pectorala, tremuraturi, dureri de cap, oboseala, insomnie. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului