Litera M

#prospect #medicament

Mellow tonin

Prospect Mellow tonin

Efecte

Melatonina este un neurohormon lipo si hidrosolubil sintetizat de glanda pineala din serotonina. Vitamina B6 sustine bioprocesul de conversie triptofan - 5htp (5-hidroxi-triptofan) - serotonina - melatonina. Sinteza melatoninei este stimulata de intuneric si redusa la lumina. Melatonina este sintetizata si in retina, tractul gastro-intestinal, piele, ficat, rinichi, leucocite. Receptori de melatonina se gasesc in tot corpul.




- amelioreaza insomniile provocate de schimbarea fusului orar, maladia Alzheimer, boala Parkinson, schizofrenie, cancer sau de alte cauze

- antioxidant (strabate membrana celulara si bariera hematomeningiana si stimuleaza enzimele antioxidante endogene glutation peroxidaza, superoxid dismutaza si catalaza); peste 100 de boli degenerative sunt asociate cu scaderea capacitatii antioxidante a organismului

- imunostimulator

- benefic in anorexie sau bulimie nervoasa

- antitumoral: reduce riscul de cancer hormonal prin reglarea nivelului de estrogeni si de testosteron; reduce cresterea tumorilor cerebrale prin actiune citotoxica si anticonvulsivanta

- reduce neuropatia, trombocitopenia si stomatita in timpul radio si chimioterapiei

- regleaza tensiunea arteriala prevenind accidentele vasculare cardiace si cerebrale

- reduce manifestarile in fibromialgie (afectiune cronica, caracterizata prin durere si sensibilitate in muschi, tendoane, ligamente, tulburari de somn)

- regleaza metabolismul calciului si al fosforului, stimuleaza formarea osteoblastelor care favorizeaza refacerea osoasa (osteoporoza, cancer osos)

- reducerea simptomelor asociate intreruperii fumatului (anxietate, iritabilitate)

- stimuleaza functia cognitiva la bolnavii cu Alzheimer (protejeaza neuronii de toxicitatea proteinei beta-amiloid si reduce formarea placilor de amiloid)

Alte ingrediente
Pudra de orez, magneziu stearat (sursa vegetala), gelatina (capsule).

Nu contine grau, gluten, soia, lactate, ou, peste/crustacee, nuci.

Mod de administrare
1 capsula/zi cu 20 - 30 minute inainte de culcare sau conform recomandarii consultantului de specialitate

Contraindicatii
Nu se administreaza persoanelor sub 18 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza, celor cu alergii la una dintre componente. Nu se administreaza persoanelor care sufera de astm, limfom, leucemie, diabet, epilepsie, boli autoimune sau celor care folosesc inhibitori MAO (iproniazid). Nu conduceti masina si nu lucrati cu utilaje dupa administrarea acestui supliment!



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului