Litera M

#prospect #medicament

M-m-rvaxpro, vaccin

Prospect M-m-rvaxpro, vaccin

Compozitie
M-M-RVAXPRO este un vaccin impotriva pojarului, oreionului si rubeolei (pojar german). Se prezinta sub forma de pulbere care se amesteca cu un solvent pentru a se obtine o suspensie injectabila. Substantele active sunt virusurile atenuate (cu virulenta mica) ale acestor boli .

Actiune terapeutica

M-M-RVAXPRO este un vaccin. vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. M-M-RVAXPRO contine cantitati mici din forme atenuate ale virusurilor care produc pojarul, oreionul si rubeola. Dupa ce o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste virusurile atenuate drept „substante straine” si produce anticorpi impotriva acestora. In viitor, cand sistemul imunitar este expus din nou virusurilor, va fi capabil sa produca anticorpi mai rapid. Anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri. M-M-RVAXPRO este foarte asemanator cu alta forma de prezentare a vaccinului impotriva pojarului, oreionului si rubeolei, care este deja autorizata (M-M-R II), dar cu o mica diferenta: forma de prezentare deja existenta este produsa cu ajutorul unei proteine, albumina, care este obtinuta din ser uman (partea lichida a sangelui); M-M-RVAXPRO este produs cu ajutorul aceleiasi proteine, dar care este obtinuta prin „tehnologia ADN-ului recombinant” (tehnica prin care o levura a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea albuminei umane).

Indicatii
M-M-RVAXPRO se utilizeaza pentru vaccinarea persoanelor in varsta de 12 luni sau peste impotriva pojarului, oreionului si rubeolei. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
M-M-RVAXPRO este administrat de catre un medic sau o asistenta prin injectare subcutanata (imediat sub piele) a suspensiei in brat sau coapsa. Persoanele in varsta de 12 luni sau peste trebuie sa primeasca o singura doza. Se poate administra o a doua doza la cel putin 4 saptamani dupa prima doza. A doua doza se administreaza persoanelor care nu au raspuns la prima doza indiferent de motiv. Nu exista informatii cu privire la siguranta si eficacitatea M-M-RVAXPRO la copiii sub 12 luni.

Contraindicatii
M-M-RVAXPRO nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la orice vaccin impotriva pojarului, oreionului sau rubeolei sau la oricare alt ingredient al acestui medicament, inclusiv neomicina (un antibiotic). M-M-RVAXPRO nu se administreaza in timpul sarcinii, in timpul unei afectiuni febrile (peste 38,5 grade C), persoanelor cu tuberculoza (tbc) activa netratata sau daca pacientul prezinta orice boala care ii afecteaza sistemul imunitar. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

Reactii adverse

Cele mai frecvente efecte secundare la copiii care au primit M-M-RVAXPRO au fost febra (38,5 grade C sau peste) si reactiile la locul de injectare (inrosirea, durerea, inflamatia). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu M-M-RVAXPRO, a se consulta prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului