Litera K

#prospect #medicament

Karvol, solutie inhalatorie

Prospect Karvol, solutie inhalatorie

Ce este Karvol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Util in tratamentul simptomatic al infectiilor la nivelul tractului respirator superior si al congestiei nazale.

Mod de administrare

Produsul se administreaza prin inhalare dar trebuie evitata inhalarea directa a solutiei pentru vapori de inhalat. Prin inhalare directa, produsul poate deveni tusogen la orice varsta.

Pentru copii peste 2 ani si adulti:

Pe timpul noptii: 6 picaturi solutie pentru vapori de inhalat se picura pe asternut sau batista, in vecinatatea pacientului, dar nu in contact direct cu pielea.

Pe timpul zilei: 6 picaturi solutie pentru vapori de inhalat se picura pe o batista, sau intr-un vas cu apa fierbinte care se lasa liber in camera. Se inhaleaza vaporii eliberati in atmosfera, dar nu direct la nivelul batistei sau vasului.

In cazul copiilor de varsta mica, batista pe care s-a picurat solutia pentru vapori de inhalat, nu trebuie lasata la indemana acestora.

Varstnici:

Nu este necesar a se modifica modul de administare pentru varstnici. Produsul nu este recomandat la copii sub 2 ani.

Pentru informatii suplimentare in privinta modului de utilizare, adresati-va medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la oricare din componentele produsului.

Copii cu varsta sub 2 ani.

Astm bronsic sau tuse convulsiva.

Precautii

La copii de varsta mica, in special sub 18 luni, datorita posibilitatii de aparitie a spasmului glotic, trebuie evitat contactul produsului cu tegumentele in regiunea capului si gatului.

Trebuie evitat contactul cu ochii si pielea. Daca simptomele persista adresati-va medicului. Produsul nu trebuie lasat la indemana copiilor. Produsul nu se administreaza oral sau nazal. A nu se utiliza pe cale interna. Daca este inghitit accidental, adresati-va medicului.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute interactiuni clinic semnificative.

Sarcina si alaptarea

Siguranta medicamentului Karvol la gravide si in perioada alaptarii nu a fost demonstrata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Poate apare iritatia mucoaselor tractului respirator, eventual tuse. La copii de varsta mica, in special sub 18 luni, poate apare spasm glotic daca produsul vine in contact cu pielea in regiunea capului si gatului.

De asemeni produsul are un potential de sensibilizare la contactul cu tegumentele. in compozitia produsului sunt prezente substante iritante pentru tegumente si mucoase (timolul) si chiar alergizante (aldehida cinamica din Cinnamomi aetheroleum).

Daca simptomele persista sau daca apar simptome neobisnuite, adresati-va medicului.

Supradozaj

Simptomele supradozarii sau a administrarii accidentale pe cale orala, pot include greata, voma, colici, cefalee, ameteli, senzatia de incalzire, delir, spasme musculare, convulsii epileptice, deprimarea respiratiei, deprimarea sistemului nervos central (SNC) si coma. Initial tratamentul consta in spalaturi gastrice si aspiratie. Se administreaza oral laxative saline ca de exemplu sulfat de sodiu si carbune activ. Convulsiile pot fi tratate cu diazepam sau thiopental sodic.

Cum se pastreaza Karvol

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsiu, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

O capsula contine chlorbutol 2,25 mg, levo- mentol 35,55 mg, timol 3,15 mg, terpineol 66,6 mg, Pini sylvestris aetheroleum 9 mg, Pini pumilio aetheroleum 103,05 mg si excipienti: polietilen glycol 400, triacetin, polysorbat 80, macrogol monoleat, cinnamomi aetheroleum.

Grupa farmacoterapeutica: Expectorante, combinatii

Karvol decongestioneaza caile nazale. Fiecare capsula Karvol contine o combinatie de uleiuri volatile si mentol. Pentru o mai usoara administrare, fiecare capsula Karvol contine o doza masurata exact.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna a 10 ml solutie pentru vapori de inhalat. Cutie cu un flacon din sticla bruna a 12 ml solutie pentru vapori de inhalat. Cutie cu un flacon din sticla bruna a 15 ml solutie pentru vapori de inhalat.

Fabricant

Boots Healthcare International, Marea Britanie

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Boots Healthcare International,
1 Thane Road West, Nottingham, NG2 3AA, Marea Britanie

Data ultimei verificari a prospectului Iulie 2005

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea