Litera I

#prospect #medicament

Imunostimulator bacterian cu candidina ibc-10

Prospect Imunostimulator bacterian cu candidina ibc-10

Ce este Imunostimulator bacterian cu Candida IBC-10 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Stimuleaza specific si nespecific, predilect factorii de aparare antiinfectioasa si antimicotica, la nivelul mucoaselor. Are totodata o actiune de sensibilizanta in alergii cutanate si respiratorii de etiologie bacteriana si fungica.

Infectii cronice bacteriene si micotice, localizate sau generalizate, candidoze ale mucoaselor si manifestari alergice respiratorii si cutanate. Se poate asocia cu antibiotice si antimicotice specifice.

Mod de administrare

Inocularea se face pe partea anterioara a antebratului, strict intradermic, administrand 0,2 ml in patru puncte separate (0,05 ml per punct, distantate la 1-2 cm). Aparitia reactiei locale imediate sau intarziate, de tip papula, cu diametru de 0,5-0,6 mm indica o actiune favorabila in cursul tratamentului. Tratamentul complet cu IBC-10, pentru copii; cat si pentru adulti, consta in 10 administrari, la interval de 3-4 zile. In cazurile rebele se indica repetarea bianuala a curei (toamna si primavara), timp de 2 ani consecutiv.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Boli infectioase acute febrile si cronice evolutive, diabet, hepatita, nefropatii si cardiopatii decompensate.

Reactii adverse posibile

Reactiile secundare postvaccinale sunt rare si individuale. Se pot manifesta local printr-o exacerbare a eritemului si edemului si slabe dureri. Pentru a evita aparitia acestor reactii, se indica testarea printr-o singura inoculare intradermica de 0,05 ml a persoanelor cu sensibilitate alergica.

Informatii suplimentare

Compozitie

IBC-10 este o suspensie omogena in solutie clorurosodica izotonica 0,85% a 9 tulpini bacteriene partial lizate (staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus viridans, Streptococcus haemoliticus, streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris), inactivate prin caldura, combinata cu antigen dezintegrat de Candida albicans. Este livrat in cutii cu 10 fiole de 1 ml, continand 0,3 ml produs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului