Litera H

#prospect #medicament

Histadin, sirop

Prospect Histadin, sirop

Ce este Histadin, sirop si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Histadin este un nou antihistaminic prin proprietatile sale chimice si farmacologice, este distinct de toate celelalte antihistaminice, astfel incat prin el insusi este o alta clasa. Datorita legarii preferentiale de receptorii H-histaminici periferici fata de cei centrali, terfenadina isi exercita actiunea antihistaminica fara afectarea performantelor individului. Terfenadina nu are efect asupra indemanarii psihomotorii sau senzatiilor subiective. Efectul antihistaminic al Histadin dureaza cel putin 12 ore dupa administrarea orala.

Histadin este folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice: rinite alergice; febra fanului; afectiuni dermatologice alergice - urticarie, prurigo, muscaturi sau intepaturi de insecte, edem angioneurotic, dermatite atopice sau eczeme; prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange sau a reactiilor la substantele de contrast parenterale utilizate in radiologie.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: 1 tableta de doua ori/zi sau doua lingurite de doua ori/zi; copii intre 6-12 ani: o lingurita de doua ori/zi; copii sub 5 ani: o jumatate de lingurita de doua ori/zi.

Reactii adverse posibile

Histadin nu prezinta efecte secundare asupra SNC. Alte efecte secundare sunt rare. Se citeaza: cefalee, cresterea apetitului, discrete tulburari gastro-intestinale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Tablete a 60 mg terfenadin (cutie cu 10 buc.); flacoane a 60 si 120 ml sirop continand la 5 ml terfenadin 30 mg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea