Hidromorfon, solutie injectabila

Prospect Hidromorfon, solutie injectabila

Ce este Hidromorfon si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Calmarea simptomatica a durerii moderate si severe (boli neoplazice, infarct miocardic, interventii chirurgicale), reduce anxietatea asociata durerii si actioneaza ca hipnotic in insomniile provocate de durere. Reduce motilitatea intestinala, fiind uneori folosit in tratamentul simptomatic al diareei, reduce dispneea din insuficienta cardiaca, reduce tusea si edemul pulmonar din stadiile terminale ale cancerului pulmonar. Premedicatie la interventiile chirurgicale.

Mod de administrare

Se administreaza initial in doze de 1 -2 mg la 4 - 6 ore subcutanat, intramuscular, intravenos lent sau perfuzii intravenoase. Deoarece dezvolta toleranta, dozele ulterioare pot fi crescute, in functie de avizul medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Depresie respiratorie (in special asociata cu cianoza si secretii bronsice excesive), pacienti cu rezerva respiratorie redusa, criza de astm, insuficienta cardiaca datorata bolilor pulmonare cronice, alcoolism acut, traumatisme cranio-cerebrale, hipertensiune intracraniana.

Precautii

Se administreaza cu precautie la hipotiroidieni, in cazuri de insuficienta corticosuprarenala, disfunctii hepatice sau renale, hipertrofie prostatica, soc, tulburari intestinale inflamatorii sau obstructive, miastenia gravis. De asemenea, se administreaza cu precautii la copii (in special la nou-nascuti) si in timpul travaliului. Copiii nascuti din mame care au dezvoltat dependenta prezinta dupa nastere fenomene de intarcare. La batrani si persoane debilitate se administreaza doze mai mici.

Reactii adverse posibile

Greata, voma, constipatie, ameteli, confuzie, mictiuni dificile (are si efect antidiuretic), spasme ureterale sau biliare, gura uscata, transpiratii, inrosirea fetei, vertij, bradicardie, palpitatii, hipotensiune ortostatica, hipotermie, agitatie, modificari de dispozitie, halucinatii, mioza, rigiditate musculara, urticarie, prurit, dermatita de contact. Tulburarile digestive, mai putin constipatia, dispar la folosirea indelungata. Produce dependenta, iar la intreruperea tratamentului apar fenomene de intarcare. La doze mari, hidromorfonul produce depresie respiratorie, hipotensiune pana la colaps si coma progresiva, convulsii (la copii), rabdomioliza pana la insuficienta renala. Supradozarea se manifesta, in principal, prin triada: coma, mioza puternica, depresie respiratorie. Se asociaza si edemul pulmonar, iar ulterior, din cauza hipoxiei cerebrale apare midriaza. Antagonistul hidromorfonului este naloxona.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiole continand clorhidrat de hidromorfon 0,002 g/1 ml.

Ambalaj

Cutii cu 3 fiole a 1 ml, cutii cu 100 fiole a 1 ml.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea