Litera G

#prospect #medicament

Glutarom, drajeuri

Prospect Glutarom, drajeuri

Ce este Glutarom si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Oligofrenie, intarziere mintala, epilepsie, surmenaj inte-lectual, micul rau epileptic, stari de depresie psihica, insuficienta hepatica, coma hepatica.

Mod de administrare

Adulti: 2-6 drajeuri la mese (pentru actiunile centrale) sau 20-30 fiole intravenos (in coma hepatica); copii: 2-6 drajeuri la mese (in oligofrenie).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Injectarea intravenoasa este contraindicata in caz de anurie, insuficienta renala, la hepaticii fara amoniemie crescuta in caz de dezechilibru electrolitic sever; administrarea orala este contraindicata in prezenta tulburarilor grave de afect.

Reactii adverse posibile

Dozele mari de glutamat de sodiu, injectate in coma hepatica, pot provoca alcaloza si hipokaliemie prin aport masiv de sodiu, rareori reactii idiosincrazice - congestie, cefalee, dureri toracice; injectarea intravenoasa rapida poate produce congestia fetei, salivatie, voma. Administrarea orala de doze mari poate provoca neliniste motorie si tulburari de somn.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Drajeuri continand acid glutamic 400 mg (cutie cu 100 buc.); fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila continand glutamat de sodiu 1 g (cutie cu 5 buc.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea