Litera G

#prospect #medicament

Gluconat feros, comprimate

Prospect Gluconat feros, comprimate

Ce este Gluconat Feros si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive, anemii macrocitare tratate cu ciancobalamina, pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, in caz de hemoragii cronice, la donatorii de sange.

Mod de administrare

Copii peste 7 ani: 1-2 comprimate pe zi dupa mesele principale administrate in 2 prize zilnice.

Adulti: 2 – 4 comprimate pe zi, dupa mesele principale, pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei) daca bolnavul pierde sange. Tratamentul se incepe cu dozele minime, care se cresc in cateva zile pana la doza necesara. Se recomanda asocierea cu Vitamina C pentru a optimiza absorbtia fierului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hemocromatoza, hemoliza cronica, talasemie, alergie sau intoleranta la fier, gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa. Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu micsoreaza absorbtia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de minim 3 ore).

Reactii adverse posibile

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree, bufeuri. Apar la doze mari si dispar pe parcursul administrarii sau la diminuarea dozelor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate filmate ce contin 300 mg gluconat feros echivalent a 35 mg Fe2+.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea