Litera G

#prospect #medicament

Glidiet, comprimate

Prospect Glidiet, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 80 mg; ct. x 5 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Diabetul zaharat insulino-independent.


Doze si recomandari:
Adulti: de la 80 mg pana la 240 mg pe zi, maxim 320 mg pe zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la gliclazida, la alti derivati de sulfoniluree sau la excipientii produsului; diabet zaharat insulino-dependent, mai ales diabet juvenil, diabet complicat cu ceto-acidoza sau starile precomatoase diabetice; IR sau IH severa; tratament concomitent cu miconazol; sarcina si alaptare.


Atentionari:
Monitorizarea glicemiei; prudenta la varstnici; subnutritie; degradarea starii generale; insuficienta suprarenala sau hipopituitarism; regim alimentar neregulat; febra, traumatisme, procese infectioase, interventii chirurgicale; IR sau IH; interactiuni cu miconazol, fenilbutazona, administrata sistemic creste efectul hipoglicemiant al derivatilor de sulfoniluree (desface legaturile acestora de proteinele plasmatice), alcool etilic, beta-blocante, fluconazol, IEC, clorpromazina, glucocorticoizi, progestogeni, ritodrina, salbutamol, terbutalina; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Hipoglicemie, tulburari gastrointestinale (greata, dispepsie, diaree si constipatie), reactii la nivelul pielii si mucoaselor (rash, prurit, urticarie, eruptii maculopapulare), tulburari hematologice (anemie, leucopenie, trombocitopenie, cresteri ale fosfatazei alcaline, hepatita), icter colestatic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea