Litera G

#prospect #medicament

Gerovital h3, drajeuri

Prospect Gerovital h3, drajeuri

Ce este Gerovital H3, drajeuri si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Util in prevenirea fenomenelor de imbatranire;
Tratament adjuvant in:
• Depresie usoara-moderata, in special cand terapia conventionala nu este bine tolerata sau este contraindicata;
• Sindroame parkinsoniene – in monoterapie sau asociat cu medicamente antiparkinsoniene, in special cu agenti dopaminergici;
• Reumatism cronic degenerativ;
• Ateroscleroza sistemica insotita de hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, arterita, ateroscleroza cerebrala.

Mod de administrare

Doza recomandata este de 2 drajeuri Gerovital H3 pe zi, dupa mese, dimineata si dupa amiaza, timp de 12 zile.
Seriile de tratament se vor succeda anual, continuu sau cu o luna de pauza intre ele. Schema si frecventa pauzelor va fi decisa de medicul geriatru, in functie de starea pacientului.

Sindrom depresiv:
In prima saptamana doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital H3 pe zi, intramuscular, de 3 ori pe saptamana (de exemplu, luni, miercuri si vineri);
In saptamana a doua si a treia: doza recomandata este de 7,5 ml (1 si jumatate fiole) solutie injectabila Gerovital H3 pe zi, intramuscular, de 3 ori pe saptamana.
In saptamana a patra: doza recomandata este de 10 ml (2 fiole) solutie injectabila Gerovital H3 pe zi, intramuscular de 3 ori pe saptamana.
Tratamentul trebuie sa fie repetat de 4 – 6 ori pe an.

Sindroame parkinsoniene:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital H3, intramuscular si 2 drajeuri Gerovital H3 pe zi, timp de 15 zile.

Reumatism cronic degenerativ:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital H3, intramuscular pe zi, timp de 15 – 21 de zile si apoi cate 1 fiola solutie injectabila Gerovital H3, intramuscular de 3 ori pe saptamana (din doua in doua zile), timp de 4 saptamani. Tratamentul se repeta de 4 – 5 ori pe an. In timpul pauzelor dintre seriile de tratament injectabil, se vor administra cate 1 – 2 drajeuri Gerovital H3 pe zi, 12 – 18 zile pe luna.

Ateroscleroza sistemica:
Doza recomandata este de 5 ml (1 fiola) solutie injectabila Gerovital H3 intramuscular pe zi, de 3 ori pe saptamana, 4 saptamani. Tratamentul se repeta de 5 – 6 ori pe an.
Intre seriile de tratament injectabil se va adauga tratament oral – cate 2 drajeuri Gerovital H3 pe zi, 12 zile.
In unele cazuri, in functie de intensitatea si localizarea procesului, tratamentul poate fi exclusiv oral: cate 3 drajeuri Gerovital H3 pe zi, timp de 21 zile, in 6 – 8 serii pe an.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Hipotensiune arteriala severa.
Tratament concomitent cu sulfamide (cu exceptia celor antidiabetice) si cu agenti acetilcolinesterazici: neostigmina, ezerina (fizostigmina) si piridostigmina, deficit de colinesteraza.
Epilepsie necontrolata medicamentos.
Bloc atrioventricular de grad II sau III fara stimulator cardiac.
Injectare intravasculara.

Precautii

Inainte de inceperea tratamentului cu Gerovital H3, este obligatoriu sa fie testata sensibilitatea la clorhidratul de procaina, dupa cum urmeaza: se va administra subcutanat 1 ml solutie injectabila Gerovital H3, iar dupa 24 de ore testul se va repeta cu 1,5 ml solutie injectabila administrata intramuscular. Daca apare orice reactie alergica tratamentul este contraindicat.
Tratamentul trebuie facut sub supraveghere medicala, mai ales prima serie, pentru a stabili doza optima.

Interactiuni medicamentoase

Gerovital H3 nu trebuie sa fie administrat simultan cu:
• sulfamide (mecanism de actiune antagonist) – cu exceptia celor antidiabetice;
• anticolinesterazice: neostigmina, ezerina (fizostigmina) si piridostigmina.

Atentionari speciale

Produsul trebuie sa fie administrat cu prudenta la pacientii cu hipotensiune ortostatica.
Desi nu s-a demonstrat efect carcinogen pentru clorhidratul de procaina, produsul nu se recomanda pacientilor cu cancer, deoarece nu este exclus efectul de stimulare asupra potentialului mitotic al celulelor neoplazice.

Clorhidratul de procaina trebuie utilizat cu precautie la pacientii cu interval QT prelungit. Dozele si modul de administrare trebuie adaptate pentru a evita orice risc de concentratii plasmatice mari, care pot fi la originea unor tulburari de ritm ventriculare severe.
Produsul poate pozitiva testele antidoping.

Sarcina si alaptarea

Studiile la animale nu au demonstrat efecte teratogene. In absenta efectelor teratogene la animale, nu sunt probabile efecte malformative la om. Nu sunt disponibile informatii suficiente privind administrarea produsului in timpul sarcinii si alaptarii. Din aceste motive, nu se recomanda folosirea produsului in timpul sarcinii si al alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In general, produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, pacientii trebuie avertizati asupra riscului de aparitie a ametelilor dupa administrarea injectabila.

Reactii adverse posibile

Administrarea de Gerovital H3 poate produce reactii alergice la pacientii cu hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului, de tipul: rash, prurit, pana la soc anafilactic. Aceste efecte impun oprirea imediata a tratamentului.
Efecte minore pot aparea mai ales la inceputul tratamentului: ameteli, stare de slabiciune, lipotimie si palpitatii. Aceste efecte pot fi evitate daca dupa administrarea solutiei injectabile pacientul se odihneste in pat 10 – 15 minute.

Supradozaj

Manifestarile toxice pot sa apara fie imediat dupa injectarea intravasculara accidentala, fie tardiv, dupa o supradoza; acestea pot fi dupa cum urmeaza:
• efecte asupra sistemului nervos central: nervozitate, tremuraturi, nistagmus, cefalee, logoree, vertij, zgomote in urechi; aceste simptome necesita supraveghere atenta, pentru a preveni o eventuala agravare, insotita de convulsii si deprimare a sistemului nervos central.
• Efecte asupra aparatului respirator: tahipnee, apoi apnee;
• Efecte asupra aparatului cardiovascular: tahicardie, bradicardie, deprimare la nivelul aparatului cardiovascular cu hipotensiune arteriala pana la colaps, tulburari de ritm (extrasistole ventriculare, fibrilatie ventriculara), tulburari de conducere (bloc atrioventricular). Aceste simptome pot duce la stop cardiac.
Tratamentul este simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un drajeu contine clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, fosfat disodic dodecahidrat 0,5 mg, metabisulfit de potasiu 5 mg si excipienti: nucleu: amidon de porumb, manitol, gelatina, talc, stearat de magneziu vegetal; strat de drajefiere: zahar, talc, polividona K30, carboximetilceluloza sodica, dioxid de siliciu coloidal, polisorbat 80, dioxid de titan, shellack, ceara Carnauba pulbere.

Ambalaj

Cutie cu un flacon a 25 drajeuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea