Gastrozepin, comprimate

Prospect Gastrozepin, comprimate

Ce este Gastrozepin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Gastrozepin este un agent inhibitor specific al secretiei gastrice indicat in terapia ulcerului gastric, duodenal si a gastritei, fiind un agent de blocare gastroselectiv al receptorilor muscarinici ai acetilcolinei care actioneaza direct asupra celulelor din mucoasa gastrica. Actiunea inhibitoare pronuntata asupra secretiei bazale si a celei stimulate a acidului clorhidric si a pepsinogenului duce la o micsorare a activitatii peptice totale. Astfel, durerile se calmeaza si se accelereaza vindecarea ulcerului gastric si a ulcerului duodenal. Administrata in doze terapeutice, Gastrozepin nu prezinta efecte secundare anticolinergice.

Forme cronice si acute ale ulcerului gastric si duodenal, gastrita, stomac iritat hiperacid, afectiuni ale stomacului cauzate de medicamente, sindrom Zollinger-Ellison.

Mod de administrare

Dimineata si seara pe cale orala cate 50 mg cu putin lichid, aproximativ cu 1/2 ora inaintea meselor. Se recomanda ca durata tratamentului sa fie de cel putin 4 saptamani.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Intrucat datorita selectivitatii preparatului nu se observa efecte secundare anticolinergice, nu exista contraindicatii. La administrarea de doze deosebit de ridicate, se recomanda insa o supraveghere corespunzatoare la pacientii cu glaucom si hipertrofie de prostata. Atentie: Cu toate ca nu exista indicatii asupra unei actiuni teratogene pentru Gastrozepin, chiar si in doze ridicate, se recomanda, totusi, ca preparatul sa nu fie folosit in primele trei luni ale sarcinii.

Reactii adverse posibile

In urma tratamentului cu Gastrozepin poate sa creasca uneori pofta de mancare. In doze ridicate, dar mai ales la inceputul tratamentului, poate sa apara, in mod izolat, senzatia de uscaciune a gurii si usoare tulburari de acomodare.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Tablete 25 mg de diclorhidrat de pirenzepina/tableta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului