Litera F

#prospect #medicament

Flammazine ,crema

Prospect Flammazine ,crema

Compozitie
crema sterila hidrofila; tub cu 50 g sau borcan cu 500 g.

Actiune
Sulfadiazina argentica are efect puternic bactericid si bacteriostatic atat asupra germenilor gram pozitivi, cat si a germenilor gram negativi, mai ales asupra stafilococului auriu, pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes si Klebsiella pneumoniae.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul infectiilor in arsuri si plagi. Poate fi utilizata in epidermonecroza toxica.

Mod de administrare

Flammazine se aplica pe leziune, fie direct, fie cu ajutorul unui aplicator steril, in strat de 2-3 mm grosime, cel putin o data pe zi. Stratul anterior de crema se va indeparta cu ajutorul unui tampon steril.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la sulfadiazina sau excipienti.

Reactii adverse
Pana acum nu s-a demonstrat ca aplicarea locala a sulfadiazinei argentice are efecte sensibilizante. Se pot produce reactii alergice. Doi dintre excipientii cremei - alcool cetilic si propilenglicol - pot produce sensibilizare. Rar pot surveni reactii cutanate (senzatii de arsura sau durere locala). Leucopenia a fost detectata la un numar limitat (0,4%) din pacienti, dar este incerta o legatura cauzala cu administrarea de Flammazine. Anumite rapoarte sugereaza ca o crestere a osmolaritatii serice poate fi cauzata de resorbtia propilenglicolului cand sunt administrate cantitati mari de Flammazine pe suprafete mari de piele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului