Litera E

#prospect #medicament

Extract alergenic purificat din praf de casa (10.000 pnu/ml)

Prospect Extract alergenic purificat din praf de casa (10.000 pnu/ml)

Compozitie
alergenul purificat din praf de casa este un extract in solutie hidroalcoolica, care se utilizeaza pentru diagnosticul si tratamentul sindroamelor alergice datorate hipersensibilizarii la praf de casa. Este livrat in cutie ce contine 1 flacon cu 5 ml extract alergenic purificat 10 000 PNU/ml si 3 flacoane cu cate 4,5 ml solvent (ser fioziologic fenolat), notate: Solvent 1, Solvent 2, Solvent 3. Prezervant: fenol 5‰.

Contraindicatii
Afectiuni acute, puseuri de astm, de urticarie, cardiopatii, afectiuni hepatice sau renale, colagenoze, graviditate.

Reactii adverse
Reactiile secundare sunt rare; daca in urma injectiilor apare o reactie generala ca urticarie sau criza de astm, la adulti se vor administra: subcutanat 0,5 ml adrenalina hidroclorica 1/1.000 (pentru copii 0,1 ml); doza se poate repeta la 10-15 minute pana la un total de 2 ml (proportional mai scazut pentru copii); intramuscular, profund (la adulti), 1-2 fiole de antihistamina.

Precautii
Utilizarea extractului in scop diagnostic si terapeutic se face sub supravegherea medicului, cu trusa de urgenta alaturi. Injectiile vor fi administrate intradermic sau subcutanat, conform indicatiilor. Nu se va administra intravenos! La pacientii foarte sensibili, in cursul tratamentului se poate administra, preventiv, un antihistaminic cu o ora inainte de injectie. Pacientii vor ramane sub observatie 30-60 minute dupa injectie. copiii sub 5 ani vor fi testati si supusi tratamentului in conditii de spitalizare. Solutiile diluate din extractul alergenic se pastreaza 4 luni la o temperatura de +4C - +8C.

Actiune terapeutica
Diagnosticul efectuat (dupa 5 pana la 8 zile de suspendare a oricarei medicatii) prin I.D.R. depisteaza anticorpi alergici de tip ige. Citirea testului se face dupa 20 minute, apreciindu-se atat eritemul, cat mai ales papula obtinuta. Martorul I.D.R. cu histamina 1‰, ca si cel cu ser fiziologic fenolat (Solvent) inlatura reactiile fals pozitive. tratamentul efectuat dupa schemele propuse in prospect si in doze si calitati adaptate tolerantei si gradului de sensibilizare al bolnavului induce producerea de anticorpi blocanti (hiposensibilizarea).

Mod de administrare
Prepararea dilutiilor - Trusa contine 1 flacon de extract alergenic purificat din praf de casa in concentratie de 10 000 PNU/ml si 3 flacoane cu cate 4,5 ml solvent, notate: Solvent 1, Solvent 2, Solvent 3. Din flaconul de alergen concentrat se vor lua 0,5 ml cu o seringa de 1 ml si se vor introduce in flaconul 3; 0,5 ml din flaconul 3 se vor introduce in flaconul 2 si in final 0,5 ml din flaconul 2 se vor introduce in flaconul 1.
Vom obtine astfel dilutiile: Flaconul 1 - notat Solvent 1 - contine 10 PNU/ml. Flaconul 2 - notat Solvent 2 - contine 100 PNU/ml. Flaconul 3 - notat Solvent 3 - contine 1 000 PNU/ml. Flaconul cu alergen concentrat va fi flaconul 4, care contine 10 000 PNU/ml si care va constitui concentratia maxima ce va fi folosita ca tratament de intretinere. Flaconul 4 - 10.000 PNU/ml - va fi folosit numai in cazul in care flaconul 3-1000 PNU/ml: a fost bine tolerat. Continuarea tratamentului de intretinere cu un flacon nou (la inceperea unei noi serii) impune reducerea dozei la 0,5 ml si apoi cresterea dozei la 3 zile, in functie de toleranta, pana la doza recomandata in prospect.
Nota - acele de seringa si seringile folosite pentru prepararea dilutiilor nu se utilizeaza la inoculari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea