Driptane, comprimate

Prospect Driptane, comprimate

Ce este Driptane si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Driptane ajuta la cresterea capacitatii vezicii urinare prin reducerea tonicitatii musculaturii sale netede. El este utilizat la pacientii cu incontinenta urinara, enurezis, senzatie imperioasa si frecventa de mictionare (sindrom de vezica instabila).

La copiii peste 5 ani, Driptane poate fi utilizat in tratamentul emisiei spontane de urina (vezica neurogena) si enurezisului nocturn.

Mod de administrare

Adulti:

Doza recomandata este de 5 mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 sau 3 ori pe zi.

La varstnici, medicamentul persista in organism o perioada de timp mai indelugata, prin urmare, in cele mai multe cazuri, este suficienta administrarea a 5 mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 ori pe zi. Deoarece comprimatele prezinta sant de rupere, ele pot fi rupte in jumatate (2,5 mg clorhidrat de oxibutinina), in cazul in care medicul dumneavoastra doreste sa va ajusteze doza ce trebuie administrata.

Copii sub 5 ani:

Vezica neurogena (control insuficient asupra vezicii urinare datorita unor afectiuni ale maduvei spinarii): doza recomandata este de 5 mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 ori pe zi.

Enurezis nocturn: doza recomandata este de 5 mg clorhidrat de oxibutinina (1 comprimat Driptane) de 2 sau 3 ori pe zi.

Ultimul comprimat trebuie administrat seara, inainte de culcare.

Comprimtele se administreaza pe cale orala. Tratamentul trebuie inceput cu doze care sunt crescut apoi progresiv.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Exista unele cazuri ce necesita atentie atunci cand este necesara utilizarea acestui produs. Prin urmare, medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat despre toate bolile de care suferiti.

Driptane nu trebuie utilizat in cazuri de obstructie intestinala mecanica, stenoza si inflamatie intestinala. in plus, nu trebuie utilizat in caz de miastenia gravis, retentie urinara datorata hiperplaziei de prostata, hipertiroidie si glaucom. Driptane nu trebuie administrat la copiii sub 5 ani. Driptane nu trebuie administrat la gravide sau la femeile care alapteaza. Daca vreuna din conditile mentionate mei sus apare in timpul utilizarii acestui medicament, va rugam sa informati medicul dumneavoastra.

Precautii

Driptane trebuie utilizat cu precautie la pacientii varstnici cu stare generala alterata si la pacientii cu neuropatie vegetativa, boli hepatice sau renale.

Ca urmari ale administrarii Driptane, pot fi agravate simptomele hipertiroidismului, bolii coronariene, insuficientei cardiace congestive, aritmiilor cardiace, tahicardiei si hipertrofiei de prostata.

Trebuie avuta grija deosebita la pacientii cu hernie hiatala asociata cu reflux gastro-esofagian deoarece medicamentele anticolinergice pot agrava aceasta afectiune.

Interactiuni medicamentoase

Efectele Driptane pot interfera cu efectele altor medicamente utilizate concomitent. De aceea, trebuie sa informati medicul dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utilizati in prezent sau pe care veti incepe sa le utilizati, fie ca acestea au fost obtinute sau nu pe baza unei prescriptii medicale. inainte de a incepe sa utilizati, concomitent cu Driptane, orice medicament pe care il puteti obtine fara prescriptie medicala, adresati-va medicului dumneavoastra.

Atentionari

Copii

Datorita proprietatilor sale farmacologice, acest medicament poate cauza reactii adverse mai ales la copii. Gravitatea acestor reactii adverse poate justifica intreruperea tratamentului sau ajustarea dozelor administrate, in cazul in care tretamentul trebuie continuat.

Sarcina si alaptarea

Driptane nu trebuie utilizat in perioada de sarcina sau de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina, in unele cazuri, vedere neclara, somnolenta sau ameteli. Prin urmare, pana cand nu sunteti sigur ca nu prezentati aceste simptome nu trebuie sa intentionati sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Daca aceste simptome apar in timpul tratamentului cu Driptane nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

Un comprimat contine lactoza anhidra 153,3 mg.

Reactii adverse posibile

In unele cazuri, acest medicament poate cauza vedere neclara, uscaciunea gurii, constipatie, lipsa poftei de mancare, durere gastrica, pirozis, inrosirea tegumentului fetei (mai ales la copii) si urinare dificila.

Durerea de cap, ametelile, somnolenta, uscaciunea pielii, senzatia de golire incompleta a vezicii urinare, diareea si aritmiile cardiace apar mai putin frecvent.

In cazul aparitiei constipatiei, diareei, durerii gastrice, pirozisului, urinarii dificile, senzatiei de golire incompleta a vezicii urinare, ametelilor sau simptomelor aritmiei cardiace, va rugam sa informati medicul dumneavoastra, care va decide in ceea ce priveste continuarea tratamentului.

Supradozaj

In cazul in care ati utilizat doze mai mari decat cele recomandate de catre medicul dumneavoastra, reactiile adverse pot fi mai intense decat in mod obisnuit si puteti sa observati dificultati ale respiratiei si la miscare. Daca considerati ca ati utilizat o doza prea mare de medicament, sau daca afectiunea dumneavoastra se agraveaza brusc, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

In cazul utilizarii accidentale a medicamentului de catre un copil, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Cum se pastreaza Driptane

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine clorhidrat de oxibutinina 5 mg corespunzator la oxibutinina baza 4,54 mg şi excipienti: celuloza microcristalina, stearat de calciu, lactoza anhidra.

Grupa farmacoterapeutica: antispastice urinare

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 30 comprimate.

Fabricant

Laboratoires Fournier SA, Franta

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Laboratoires Fournier SA 9 Rue Petitot, 21000 Dijon, Franta

Acest prospect a fost revizuit in ianuarie 2016

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea