Litera D

#prospect #medicament

Digest duo, capsule

Prospect Digest duo, capsule

Ce este Digest Duosi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Uleiul de menta are efect antispastic prin inhibarea contractiilor musculaturii netede a tractului gastrointestinal. De asemenea, mentolul are efect coleretic si creste solubilitatea bilei.
Carbonatul de calciu si carbonatul de magneziu sunt compusi bazici. Acestia neutralizeaza acidul clorhidric din secretia gastrica, fara efecte de tip alcalozic si fara a determina cresterea ulterioara a secretiei acide gastrice.
Carbonatul de calciu este transformat sub actiunea sucului gastric in clorura de calciu. O fractiune se absoarbe din intestin iar restul se elimina in scaun. Carbonatul de calciu poate reprezenta o sursa suplimentara de calciu in cazurile in care exista un deficit al acestui element.
In prezenta sucului gastric acid carbonatul de magneziu se transforma in clorura de magneziu solubila. Carbonatul de magneziu poate reprezenta o sursa suplimentara de magneziu in starile de deficit.

Se utilizeaza pentru combaterea efectelor neplacute ale tulburarilor gastrointestinale asociate cu exces de aciditate si hipermotilitate.

Mod de administrare

Adulti : cate 1 sau 2 comprimate de 2 ori pe zi, dupa mesele principale si/sau la nevoie (maxim 5 comprimate pe zi). Comprimatele se sfarama sau se lasa sa se topeasca in gura.
Dozele pentru copii vor fi recomandate de medic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati acest component daca aveti functia renala alterata.

Precautii

Este preferabil a nu se utiliza acest component mai mult de 7 zile consecutiv. Utilizarea indelungata poate conduce la hipercalcemie.

Interactiuni medicamentoase

Componentul poate determina scaderea actiunii terapeutice a medicamentelor daca acestea sunt utilizate concomitent. Din acest motiv orice medicament trebuie administrat cu doua ore inainte de administrarea componentului. Este recomandabil sa intrebati medicul dvs sau farmacistul daca utilizarea sa poate interactiona cu medicamentele pe care le luati concomitent.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare comprimat contine:
Ulei de menta 1,3 mg
Carbonat de magneziu greu 18,2 mg
Carbonat de calciu 488 mg
Excipienti pana la 1300 mg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea