Litera D

#prospect #medicament

Dicynone, solutie injectabila

Prospect Dicynone, solutie injectabila

Ce este Dicynone, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor per- si postoperatorii in toate interventiile delicate sau pe tesuturi bogat vascularizate: ORL, ginecologie, obstetrica, urologie.
In chirurgia interna: profilaxia si tratamentul hemoragiilor capilare de diverse etiologii si localizari ca hematurie, hematemeza si melena, metroragie, menoragii primare sau provocate de dispozitive intrauterine, epistaxis, gingivoragie. In neonatalogie: profilaxia hemoragiilor periventriculare la prematuri.

Mod de administrare

Dicynone Adulti: Preoperator: 1-2 fiole i.v. sau i.m. cu 1 ora inainte de interventie. Peroperator: 1-2 fiole i.v.; se repeta la nevoie. Postoperator: 1-2 fiole (1-2 comprimate) la intervale de 4-6 ore cat persista riscul hemoragic. In caz de urgenta: in functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore cat persista riscul hemoragic. In caz de urgenta: in functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore pana la disparitia riscului hemoragic. Aplicatii locale: se imbiba o compresa cu continutul unei fiole si se aplica pe zona hemoragica sau in alveola dupa extractii dentare. Aplicatia poate fi repetata la nevoie, sau asociata cu administrarea orala sau parenterala a medicamentului. Copii: Neonatalogie: 10 mg/kg corp greutate (0,1 ml = 12,5 mg) in injectii intramusculare, in intervalul primelor 2 ore de la nastere si apoi la fiecare 6 ore, timp de 4 zile.

Atentionari si precautii

Precautii

Ca majoritatea medicamentelor, Dicynone si Dicynone 500 nu se vor administra femeilor in timpul primului trimestru al sarcinii.

Reactii adverse posibile

Etamsilatul nu provoaca efecte secundare serologice sau alergice.

Informatii suplimentare

Compozitie

Dicynone: Fiecare fiola a 2 ml contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea