Litera D

#prospect #medicament

Diabiten, comprimate retard

Prospect Diabiten, comprimate retard

Ce este Diabiten si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antidiabetic oral de sinteza, activ numai in prezenta insulinei endogene sau exogene. Produsul potenteaza utilizarea periferica a glucozei, determinand astfel scaderea concentratiei de glucoza in sange.

Diabetul zaharat de tip II cand regimul dietetic nu poate restabili echilibrul metabolic.

Mod de administrare

Tratamentul va fi strict individualizat tatonandu-se doza eficienta. In general sunt necesare 2-3 comprimate la pacientii cu glicemia de 200 mg%. Doza zilnica va fi repartizata in 2 prize (dimineata si seara) administrate dupa mese. Doza de intretinere este de 1-2 comprimate pe zi; la nevoie se poate asocia cu alte antidiabetice orale (tolbutamid, glibenclamid).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Coma si precoma diabetica, acidoza diabetica, insuficienta renala si hepatica, insuficienta cardiovasculara grava, sarcina, diabetul zaharat tip I netratat corect cu insulina.

Reactii adverse posibile

Fenomene dispeptice: dupa 1-2 luni de tratament pot apare: astenie, scadere in greutate, fenomene care la asocierea cu insulina 16-20 U.I. se amendeaza.

Informatii suplimentare

Compozitie

Diabiten se prezinta sub forma de comprimate retard continand: buformina tosilat 170 mg corespunzator la 100 mg buformina clorhidrica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare