Litera D

#prospect #medicament

Deslanozid, fiole

Prospect Deslanozid, fiole

Ce este Deslanozid si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tonicardiac cu actiune intensa, rapida (apare in 10-30 minute, este maxima dupa 1,5-3 ore de la injectarea intra-venoasa) si de durata relativ scurta (in conditiile digitalizarii complete compensarea se mentine in medie 6 zile dupa oprirea medicatiei).

Forme acute sau grave de insuficienta cardiaca, digitalizarea copiilor; fibrilatie si flutter artrial cu ritm rapid, tahicardie paroxistica supraventriculara.

Mod de administrare

Adulti: tratament de atac cu 0,6-0,8 mg/zi intravenos lent, timp de 2-3 zile, intretinere cu 0,4 mg/zi (de preferinta se trece la calea orala, folosind Lanatozid C); in edemul pulmonar acut 0,8-1,2 mg la 30 de minute, dupa nevoie, pana la doza totala de 1,6 mg; copii: 0,008-0,016 mg/kilocorp si zi, intramuscular sau intravenos, pentru digitalizare (intretinerea se face pe cale orala cu Lanatozid C). Dozarea trebuie individualizata sub control medical.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, tahi-cardie ventriculara, bigeminism, pericardita constrictiva; prudenta la bolnavii cu miocardita; prudenta si doze mici in insuficienta renala si la batrani, la nou-nascuti si la imaturi.

In timpul tratamentului nu se injecteaza calciu intravenos, nu se administreaza amine sim-patomimetice; prudenta in folosirea chinidinei si cand se admi-nistreaza doze mari de diuretice cu actiune intensa (atentie la hipokaliemie - risc de aritmii ectopice severe).

Reactii adverse posibile

Supradozarea poate provoca greata, voma, cefalee, ameteli, tulburari de vedere, parestezii, confuzie (la batrani), bradicardie marcata, bloc atrio-ventricular, aritmii ectopice; foarte rar eruptii alergice, eozinofilie, purpura trombocitopenica, ginecomastie.

Informatii suplimentare

Compozitie

Preparatul Deslanozid se prezinta sub forma de fiole a 2 ml solutie injectabila continand deslanozida 0,4 mg.

Ambalaj

Cutie x 5 fiole x 2ml

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare