Litera D

#prospect #medicament

Dermofarm, crema antidetergent pentru maini

Prospect Dermofarm, crema antidetergent pentru maini

Prezentare

Susp. inj. 150 mg/ml; ct. 1 fl. 1 ml

Compozitie

Crema tip U/A ce contine acid acetilsalicilic 0,5%, alantoina 0,5%, excipient pana la 100 grame. Tub din polietilena 100 ml e.

Actiune terapeutica

Antiinflamatoare, datorita prezentei acidului acetilsalicilic (aspirina). Cicatrizanta si regeneranta a epidermei lezate si deshidratate, datorate prezentei alantoinei. Produsul este o crema care penetreaza usor in piele, iar componentii ei grasi alaturi de glicerina, propilenglicol si uleiul siliconic, mentin o emolienta si un grad de hidratare constant al epidermei mainilor; pH-ul cremei este apropiat de cel fiziologic natural al pielii.

Indicatii

Pentru ingrijirea mainilor supuse actiunii agresive a factorilor chimici (detergenti, substante caustice) si fizici (frig, umezeala)

Contraindicatii

Tromboflebite, tromboembolii, afectarea severa a functiei hepatice, iminenta de avort, hipercalcemie indusa de metastazele osoase, metroragii de etiologie necunoscuta, sarcina confirmata sau suspiciune de sarcina, hipersensibilitate la medroxiprogesteron acetat.

Doze si mod de administrare

Se aplica in strat subtire, masand usor pana la completa absorbtie, ori de cate ori este nevoie.

Precautii

Perioada de fertilitate revine intre 4 si 24 luni de la ultima inj.; trat. trebuie intrerupt daca apar anomalii ale functiilor hepatice sau icter; tulburari tromboembolice, pierderi bruste partiale sau complete ale vederii, diplopie, edem papilar, leziuni vasculare ale retinei, migrena; precautii la femeile tinere, IC, IR, epilepsie, migrena, diabet; evitarea expunerii la soare; sarcina si alaptare.

Reactii adverse

Perturbari ale ciclului menstrual: amenoree, hemoragii neregulate; crestere in greutate, usoara cefalee, senzatie neplacuta in abdomen, tensiune sau sani durerosi, nervozitate, cloasma, ameteli, greturi si galactoree.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea