Litera D

#prospect #medicament

Depostat, fiole

Prospect Depostat, fiole

Compozitie
Fiole a 2 ml solutie uleioasa injectabila, continand gestanorom caproat 200 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica
Progestogen cu efect durabil; are si actiune antigonadotropa, antiestrogenica si antiandrogenica. Administrat in adenomul de prostata, descongestioneaza, micsorand volumul tumorii si creste tonusul musculaturii vezicale, favorizand mictiunea. Are actiune citotoxica specifica fata de carcinomul de endometru si carcinomul mam

Contraindicatii
Tumori hepatice, antecedente tromboflebitice, sarcina in primul trimestru, herpes de sarcina in antecedente; prudenta in afectiunile hepatice (se controleaza periodic functia ficatului), in astmul bronsic, epilepsie si migrena, antecedente de infarct miocardic sau cerebral, hipertensiune, diabet (se ajusteaza doza de antidiabetice).

Reactii adverse
Ginecomastie, diminuarea potentei sexuale la barbati, inhibarea spermatogenezei, uneori crestere in greutate; ocazional cresterea trecatoare a valorilor transaminazelor serice si retentie crescuta de BSP, rareori icter colestatic, prurit; hipercalcemie la bolnave cu carcinom de san si endometrial (se intrerupe tratamentul). Rareori dupa injectie tuse, dispnee, tulburari circulatorii functionale; injectia poate fi dureroasa.

Mod de administrare
In adenomul de prostata se injecteaza intramuscular o fiola (200 mg) o data/saptamana, 2-3 luni, repetand eventual cura la reaparitia simptomelor; in carcinomul de endometru si carcinomul mamar se injecteaza intramuscular 1-2 fiole/saptamana, timp indelungat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului