Litera D

#prospect #medicament

De-nol, comprimate filmate

Prospect De-nol, comprimate filmate

Ce este De-Nol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Afectiunile abdomenului superior pot fi determinate de catre inflamatia mucoasei si duodenului. Uneori aceasta poate evolua catre ulcer. De-Nol determina vindecarea ulcerelor si inflamatiei prin formarea unui strat protector deasupra ulcerului, ca un plasture, si prin efectul antibacterian impotriva Helicobacter pylori, cauza probabila a inflamatiei.

De-Nol este utilizat pentru tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale. Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul inflamatiei mucoasei gastrice ce reprezinta cauza unor afectiuni ale tractului digestiv superior si este determinata de catre bacteria Helicobacter pylori.

Mod de administrare

Doza zilnica recomandata este de 480 mg trioxid de bismut (4 comprimate filmate De-Nol), fie 240 mg trixid de bismut (2 comprimate filmate De-Nol) cu jumatate de ora inainte de micul dejun si 240 mg trixid de bismut (2 comprimate filmate De-Nol) cu jumatate de ora inainte de cina sau inainte de culcare sau cate 120 mg trioxid de bismut (un comprimat filmat De-Nol) de 4 ori pe zi, cu jumatate de ora inaintea fiecarei dintre cele 3 mese pricipale ale zilei si inainte de culcare. Daca omiteti o masa, trebuie, totusi, sa luati doza ce trebuie administrata. Comprimatele filmate trebuie inghitite intregi, cu o cantitate suficienta de apa.

O cura de tratament cu De-Nol dureaza 1-2 luni si trebuie efectuata in intregime. Timp de 2 luni dupa aceea nu mai trebuie administrat De-Nol si nici ale medicamente care contin bismut. In unele cazuri medicul dumneavoastra va poate recomanda o alta schema de tratament decat cele prezentate anterior. Va rugam sa respectati recomandarile sale.

Ati luat prea mult De-Nol?

Nu va ingrijorati daca ati luat unul sau doua comprimate filmate in plus, dar daca ati luat mult mai multe comprimate filmate concomitent sau intr-un interval scurt de timp, adresati-va unui medic, care va va goli stomacul si va va administra medicamente care sa impiedice absorbtia De-Nol si care au efect laxativ. Functia renala va fi monitorizata, de asemenea, timp de cateva saptamani.

Ati uitat sa luati De-Nol?

Daca ati uitat sa luati un comprimat De-Nol trebuie sa-l luati imediat ce v-ati amintit, daca nu este timpul in care trebuie administrata doza urmatoare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa utilizati De-Nol daca aveti hipersensibilitate la oricare dintre componentii De-Nol sau insuficienta renala.

Precautii

Nu se recomanda utilizarea indelungata a medicamentelor ce contin bismut. De aceea, medicul dumneavoastra nu va va recomanda utilizarea De-Nol, in cadrul unei cure, mai mult de 2 luni. Nu utilizati concomitent alte medicamente ce contin bismut.

Interactiuni medicamentoase

Utilizarea concomitenta a mai multor medicamente poate fi daunatoare. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati alte medicamente, chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Nu utilizati alte medicamente, mai ales cele pentru reducerea aciditatii gastrice, si nu consumati alimente, mai ales lapte, fructe sau sucuri de fructe cu o ora inainte sau dupa administrarea De-Nol, deoarece acestea pot interfera cu efectul sau.

In plus, De-Nol poate diminua efectele antibioticelor din grupul tetraciclinelor.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza De-Nol.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Asa cum se stie pana in prezent, De-Nol nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

In decurs de una sau cateva zile, De-Nol poate determina colorarea in gri-negru a scaunului, modificare ce dispare curand dupa terminarea tratamentului.

Pot sa apara greata, varsaturi, constipatie sau diaree. Aceste efecte nu sunt periculoase si dispar curand dupa terminarea tratamentului.

Rareori pot fi observate reactii alergice cutanate usoare.

In cazul aparitiei unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza De-Nol

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat filmat De-Nol contine trioxid de bismut 120 mg sub forma de citrat bazic de bismut coloidal 304,6 mg si excipienti: amidon de porumb, povidona K 30, poliacrilat de potasiu, macrogol 6000, stearat de magneziu, hipromeloza, macrogol.

Ambalaj

Comprimatele filmate De-Nol sunt mici, rotunde si albe. Pe o parte au imprimate codul ,,gbr 152" iar pe cealalta parte, un patrulater. Comprimatele filmate sunt acoperite cu o pelicula, pentru a fi inghitite mai usor. O cutie contine 5 sau 14 blistere din Al/Al a cate 8 comprimate filmate.

Data ultimei verificari a prospectului - Octombrie 2005

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului