Litera C

#prospect #medicament

Clorambucil, comprimate

Prospect Clorambucil, comprimate

Compozitie
Comprimate drajefiate continand clorambucil 2 mg (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica
Agent alchilant antileucemic anticanceros.

Indicatii
leucemie limfatica cronica, macroglobulinemie Waldenström, boala Hodgkin si alte limfoame, adenocarcinom ovarian avansat, cancer de san.

Mod de administrare
Oral, in primele saptamani 4-10 mg sau 0,1-0,2 mg/kg corp zilnic (intr-o singura doza), eventual in continuare intretinere cu 2-4 mg sau 0,03-0,1 mg/kg corp zilnic.

Contraindicatii

Sarcina (mai ales in primul trimestru), trombocitopenie, leucopenie; nu se administreaza dupa o cura completa de iradiere sau chimioterapie citotoxica; prudenta (doze mici) cand maduva este infiltrata cu tesut limfomatos sau in prezenta hipoplaziei medulare.

Reactii adverse
Dozele excesive sau tratamentul prelungit provoaca deprimare severa a hematopoiezei (apare la doza totala de 6,5 mg/kg corp sau mai mult) - este necesara efectuarea hemogramei de 1-2 ori pe saptamana si reducerea dozei sau oprirea medicatiei in prezenta limfopeniei si neutropeniei marcate; uneori amenoree, azoospermie; rareori febra, greata, voma, diaree, hepatita toxica si icter, fibroza pulmonara interstitiala, cistita, nevrita, reactii alergice cutanate; a fost semnalat un risc crescut de leucemie acuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare