Clarinase, tablete

Prospect Clarinase, tablete

Compozitie
loratadina si sulfat de pseudoefedrina.

Actiune terapeutica
Loratadina este un antihistaminic triciclic cu durata lunga de actiune si cu activitate periferica selectiva antagonista la nivelul receptorilor H1. Pseudoefedrina sulfat, unul dintre alcaloizii naturali din Ephedra are un efect decongestionant gradat, dar sustinut, facilitand scaderea inflamatiei mucoasei nazale.

Dozare si mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani o tableta de 2 ori pe zi. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca de regula 10 zile.

Interactiune medicamentoasa
Anumite asocieri medicamentoase necesita atentie deosebita: digitalice, antidepresive triciclice, medicamente cu actiune simpatomimetica, inhibitori de MAO, antiacide.

Reactii adverse
Comparabile cu placebo, exceptie facand insomnia si uscaciunea gurii. Au mai fost raportate: cefalee, somnolenta, nervozitate, vertij, astenie, palpitatii, inapetenta.

Contraindicatii
La pacientii care prezinta hipersensibilitate la una dintre componentele sale, tratament concomitent cu un inhibitor de MAO (sau chiar in cele 15 zile de la oprirea tratamentului), hipertensiune arteriala severa, boala ischemica coronariana severa, afectare renala, presiune intraoculara crescuta, retentie urinara, hipertiroidism; la copiii sub 12 ani nu exista studii. Precautii A se utiliza cu precautie la pacientii cu diabet, afectiuni cardiovasculare, tulburari renale sau hepatice grave, hipertrofie de prostata, in plus, pacientii varstnici trebuie monitorizati indeaproape. Ca si in cazul altor stimulente ale SNC, abuzul nu poate fi exclus.

Supradozare
Poate produce insomnie, palpitatii, halucinatii, convulsii, precum si cianoza, tahicardie, aritmii, sedare si pierderea cunostintei. Tratamentul este simptomatic si de sustinere, tinandu-se cont si de o eventuala ingestie concomitenta a altor medicamente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului