Litera C

#prospect #medicament

Cervugid, ovule

Prospect Cervugid, ovule

Ce este Cervugid si pentru ce se utilizeaza

Cervugid este utilizat pentru tratamentul sau prevenirea infectiilor vaginale si de la nivelul colului uterin determinate de anumite microorganisme.
Indicatiile sunt:

- Tratamentul vaginitelor si cervicitelor produse de bacterii aerobe si anaerobe (inclusiv Clostridium spp.), Gram-pozitiv sau Gram-negativ

- Tratamentul vaginitelor si cervicitelor produse de Trichomonas vaginalis in asociere cu alte tipuri de microorganisme;

- Tratamentul vaginitelor si cervicitelor produse de Mycoplasma spp. sau Chlamydia spp. in asociere cu alte tipuri de microorganisme;

- Tratamentul vaginitelor micotice produse de Candida spp. in asociere cu alte tipuri de microorganisme;

- Tratamentul vaginitelor mixte, produse de asocierea de bacterii, Trichomonas vaginalis, Candida spp si Mycoplasma spp. sau Chlamydia spp;

- Profilaxia vaginitelor si cervicitelor in cazul pacientelor aflate in tratament sistemic cu imunosupresoare, citostatice sau corticosteroizi si in cazul pacientelor supuse radioterapiei;

- Profilaxia vaginitelor si cervicitelor in cazul in care pacientele urmeaza a fi supuse unor interventii chirurgicale sau exploratorii in aria genitala (histero-salpingografie, hidrotubatie, biopsie de endometru, etc.);

- Tratamentul florei patogene inainte de recoltarea frotiului pentru citotestul Babes-Papanicolau, in vederea clarificarii campului microscopic si imbunatatirea interpretarii citotestului;

Cervugid ovule este indicat la adulti. Daca este necesar, poate fi administrat si la adolescenti.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Cervugid exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigura.
Daca considerati ca efectul tratamentului cu Cervugid este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Cervugid se administreaza pe cale vaginala. Ovulul se introduce profund in interiorul vaginului, stand relaxata, in pozitia culcat.
Doza uzuala este de un ovul Cervugid pe zi, administrat seara, inainte de culcare. Durata tratamentului este de 12 zile.
In cazul cervicitelor ulcerate tratamentul se va repeta de 1-2 ori, pana la cicatrizarea acestora, cu o pauza de 7 zile intre perioadele de administrare.
In cazul cervicitelor si vaginitelor insotite de afectiuni inflamatorii severe de cauza infectioasa (congestii pelvine, metroanexite, pelviperitonite), este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande sa asociati Cervugid cu antibiotice administrate sistemic.
Cervugid nu prezinta utilizare relevanta la copii.
Daca este necesara administrarea la adolescenti, dozele sunt aceleasi ca in cazul adultilor.
Durata tratamentului cu Cervugid va fi stabilita de catre medicul dumneavoastra in functie de evaluarea periodica a starii de ameliorare a afectiunii tratate.

Daca ati utilizatCervugid mai mult decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati uitat sa utilizati Cervugid
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa dozele omise.

Daca incetati sa utilizati Cervugid
Continuati sa luati Cervugid pana la terminarea tratamentului, atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Aveti nevoie de fiecare doza pentru a ajuta la ameliorarea sau tratarea afectiunii. Nu au fost raportate manifestari specifice in cazul intreruperii bruste a tratamentului.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Cervugid daca:

- Aveti hipersensibilitate la oricare din substantele active sau la excipient;

- Aveti insuficienta hepatica sau renala severa;

- Suferiti de afectiuni hematologice severe;

- Sunteti gravida sau alaptati;

Aveti grija deosebita cand utilizati Cervugid

- In cazul in care prezentati antecedente de tulburari hematologice sau urmati un tratament prelungit, se recomanda efectuarea periodica de teste sanguine, in special controlul hemoleucogramei. Desi nu s-au raportat astfel de reactii in cazul acestui medicament, orice eventuala scadere a numarului de hematii, leucocite sau/si trombocite impune oprirea tratamentului.

- In cazul tratamentului prelungit trebuie urmarita aparitia reactiilor adverse de tip neuropatie centrala sau periferica precum parestezii, ataxie, vertij, crize convulsive. Desi nu s-au raportat astfel de reactii in cazul acestui medicament, tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de tip ataxie, vertij sau confuzie.

- Daca suferiti de afectiuni neurologice centrale si periferice severe, cronice sau evolutive, acest medicament trebuie utilizat cu precautie, datorita riscului de agravare a tulburarilor neurologice.

- Nu consumati alcool etilic si nu utilizati medicamente care contin alcool etilic in timpul tratamentului, precum nici in timp de 48 de ore de la intreruperea tratamentului, pentru a preveni eventualitatea aparitiei reactiilor de tip disulfiram (antalcool), ce se pot manifesta prin senzatie de caldura, eritem facial, varsaturi, tahicardie, etc.

-Nu se recomanda mai mult de 2-3 cure de tratament pe an.

- Utilizarea simultana a prezervativului sau a diafragmei cu Cervugid ovule poate creste riscul ruperii dispozitivului contraceptiv.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent orice alt medicament, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Cervugid ovule nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra considera ca este absolut necesar.
Cervugid ovule nu trebuie administrat daca alaptati. Daca medicul dumneavoastra considera ca inceperea tratamentului este absolut necesara, se va intrerupe alaptarea.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Cervugid nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Cervugid poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Riscul aparitiei reactiilor adverse este neglijabil, datorita absorbtiei sistemice reduse a substantelor active.
In special in cazul tratamentului prelungit, dar si dupa administrarea primei doze, pot sa apara eritem, senzatie de arsura locala, eritem.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Cervugid

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
Nu utilizati Cervugid dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substantele active sunt: cloramfenicol, metronidazol, nistatina, acetat de hidrocortizon.
Celalalt component este: Witepsol H15.

Ambalaj

Cervugid se gaseste sub forma de ovule in forma de torpila, cu suprafata neteda, de culoare galbena.
Cervugid este disponibil in cutii cu 2 folii termosudate din PVC-PE a cate 6 ovule.

Fabricantul

IRCON SRL
Str. Pinului Nr. 9
700109, Iasi, Romania
Telefon/Fax: 0332 409 746
E-mail: info@ircon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare