Litera C

#prospect #medicament

Calcium sandoz, sirop

Prospect Calcium sandoz, sirop

Ce este Calcium Sandoz, sirop si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Osteoporoza de diferite origini; prevenirea demineralizarii osoase; rahitism si osteomalacie; tetanie latenta (in starile acute se foloseste Calciu Sandoz injectabil); nevoia sporita de calciu la femeile insarcinate si care alapteaza si la copiii in crestere; stari alergice (tratament de sustinere).

Mod de administrare

Copii: pana la 3 ani –10-25 ml (2-5 lingurite pe zi); intre 4 si 12 ani – 30-45 ml (2-3 linguri pe zi).
Adulti: 45 ml (3 linguri) pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie, hipercalcemie grava, insuficienta renala grava.

Precautii

La pacientii cu hipercalcemie usoara (>300 mg = 7,5 mmol/24 h); la pacientii predispusi la formarea de calculi in tractul urinar. Trebuie evitate doze mari de vitamina D.

Interactiuni medicamentoase

Calciul pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinei orale sau a preparatelor cu fluoruri. Tratamentul concomitent cu vitamina D intensifica absorbtia calciului. Administrarea de calciu reduce reactia la verapamil. La pacientii digitalizati in doze mari, calciul poate creste riscul aritmiilor cardiace.

Reactii adverse posibile

Rar tulburari gastro-intestinale blande.

Informatii suplimentare

Compozitie

Sirop continand, la 5 ml (echivalent a 110 mg calciu ionizabil): 1,437 g glubionat de calciu; 0,295 lactobionat de calciu; 1,512 g zahar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea