Litera B

#prospect #medicament

Betac, comprimate filmate

Prospect Betac, comprimate filmate

Ce este Betac, comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Administrare interna: htA, profilaxia crizelor de angina pectorala de efort. Administrare local conjunctival: glaucom cronic cu unghi deschis; hipertensiune intraoculara.

Mod de administrare

Administrare interna: 10-40 mg o data pe zi. In IR dozele trebuie adaptate. Administrare local conj.: o picatura betaxolol 5 mg/ml instilata in ochiul fectat, de doua ori pe zi. Presiunea intraoculara va fi determinata periodic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

In cazul administrare interna: hipersensibilitate la componentele produsului; forme severe de astm bronsic si bpoc; IC; soc cardiogen; BAV gradul II si III, la pacientii fara un pacemaker implantat; angina Prinzmetal; boala sinusala; bradicardie; forme severe de sindrom raynaud si boli arteriale periferice; feocromocitom netratat; hTA; reactii anafilactice in antecedente. in cazul administrare locale: Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului. Bradicardie sinusala severa, BAV gradul II-III, soc cardiogen, IC manifesta. Este CI asocierea cu: floctafenina si cu sultoprida.

Atentionari

In cazul administrare interne: tratamentul nu trebuie niciodata intrerupt brusc. Atentie in cazul pacientilor cu: astm bronsic si BPOC, IC, bradicardie, BAV gradul I, angina Prinzmetal, afectiuni arteriale periferice, feocromocitom; la varstnici, in IR, la pacienti cu diabet zaharat, la cei cu psoriazis, la pacientii predispusi sa dezvolte o reactie anafilactica severa, in caz de anestezie generala. In cazul administrare oftalmice: Poate interfera cu testele diagnostice pentru glaucom. Poate masca semnele CV ale tireotoxicozei. Prudenta la pacientii cu glaucom cu unghi inchis. Atentie, in cazul administrare sistemice, la asocierea cu: digitalice, anestezice inhalatorii halogenate, blocante ale canalelor de calciu, antiaritmice, baclofen, insulina si antidiabetice orale, lidocaina, substantele de contrast care contin iod, AINS, antidepresive triciclice, glucocorticoizi si tetracosactid, meflochina, simpatomimetice. In cazul administrare locale, atentie in cazul asocierii cu: epinefrina, rezerpina, medicamente psihotrope.

Datorita prezentei lactozei, acest medicament nu trebuie utilizat in caz de galactozemie congenitala, malabsorbtie a glucozei sau galactozei si deficit de lactaza (boli metabolice rare).

Interactiuni medicamentoase

Pentru a evita interactiunile care pot sa apara in cazul utilizarii concomitente a mai multor medicamente, in special cu floctafenina, sultoprida, amiodarona, diltiazem si verapamil, trebuie sa informati sistematic medicul dumneavoastra sau farmacistul despre orice alt tratament pe care il urmati, chiar daca a fost obtinut fara prescriptie medicala.
Daca utilizati clonidina (pentru hipertensiune sau migrena) si totodata Betac, nu intrerupeti administrarea de clonidina inainte ca medicul dumneavoastra sa va recomande aceasta. Daca vreti sa intrerupeti administrarea clonidinei medicul trebuie sa va dea instructiuni detaliate despre cum se face acest lucru.

Sarcina si alaptarea

Sarcina
Informati medicul dumneavoastra daca sunteti insarcinata.

Alaptarea
Pe parcursul tratamentului cu acest medicament, alaptarea nu este recomandata.

Utilizarea de catre sportivi

Sportivii trebuie avertizati ca acest produs contine o substanta care poate determina rezultate fals pozitive la testele antidoping.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Betac poate produce rareori ameteala. In aceasta situatie poate fi influentata negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

In cazul administrare interna: astenie, extremitati reci, bradicardie, tulburari gastrointestinale, impotenta, ameteli si cefalee, insomnie, incetinirea conducerii atrio-ventriculare sau accentuarea unui BAV, IC, hTA, bronhospasm, hipoglicemie, sindrom Raynaud, agravarea claudicatiei intermitente, diferite reactii cutanate, inclusiv eruptii psoriaziforme sau exacerbarea psoriazisului, depresie. Aparitia anticorpilor antinucleari, insotiti exceptional de LES. in cazul administrare locale: disconfort ocular, lacrimare, scaderea sensibilitatii corneene, eritem, prurit, pigmentare punctiforma a corneei, keratita, anizocorie si fotofobie.

Cum se pastreaza Betac, comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat filmat contine clorhidrat de betaxolol 20 mg si excipienti:
- nucleu : celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu (tip A) dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
- film: Opadry white OY-B-28920 (alcool polivinilic, dioxid de titan (E 171), talc purificat, lecitina, guma xanthan)

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 7 comprimate filmate
Cutie cu 4 blistere PVC/Al a cate 7 comprimate filmate
Cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 10 comprimate filmate
Cutie cu 3 blistere PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.

Fabricant

Medochemie Ltd., Cipru

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Medochemie Ltd.,
1-10 Constantinoupoleos st.
3011 Limassol, Cipru.

Data ultimei verificari a prospectului Martie, 2007

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.