Litera A

#prospect #medicament

Aslavital, drajeuri

Prospect Aslavital, drajeuri

Ce este Aslavital, drajeuri si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Factor eutrofic regenerator, cu actiune biocatalitica celulara. Are actiune antiaterogena (lipotropa), regleaza anumite faze in metabolismul grasimilor si al colesterolului. Amelioreaza circulatia cerebrala si metabolismul celulei nervoase. Este energizant, enzimopoetic, antidepresiv. Vasodilatator coronarian si periferic. Spasmolitic.

Tratamentul profilactic si curativ al formelor de imbatranire predominant cerebrala si cardiovasculara. Se aplica, de asemenea, in astenia psihica sifizica, surmenajul intelectual, tulburari de memorie si de concentrarea atentiei, in stari depresive si de hiperemotivitate. Este indicat in ateroscleroza generalizata sau cu predominenta cerebrala, coronariana, periferica (arterite), in prevenirea si combaterea accidentelor tromboembolice si a sechelelor posthemoragice.

Mod de administrare

In scop profilactic se recomanda asocierea caii parenterale cu cea orala dupa urmatoarea schema de tratament: serii de 12 injectii i.m. si 12 drajeuri in decurs de 4 saptamani, in ritmul de 1 injectie la 2 zile (3 pe saptamana) si 1 drajeu pe zi, dupa micul dejun, in zilele fara injectii (3 zile pe saptamana). Pauza de 2-3 saptamani intre serii. Se repeta seriile de injectii si drajeuri de 4-5 ori pe an.
In scop curativ: In afectiunile cerebrale si vasculare se vor face 8 serii pe an a cate 12 injectii i.m. (3 pe saptamana) si 24 drajeuri (2 pe zi,cate unul dupa micul dejun si masa de pranz, in zilele fara injectii), cu pauze de 1-2 saptamani intre serii. Preparatul se poate administra pe cale intravenoasa in insuficienta cerebro-vasculara acuta. In arterite este de preferat tratamentul intraarterial. In asteniile psihice sau in afectiuni ale sistemului nervos central la varste tinere se va folosi schema de tratament curativ timp de 3 luni, urmata de schema de tratament profilactic. tratamentul poate fi individualizat dupa indicatia medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sensibilitate la procaina. Se va testa toleranta: 1 ml subcutanat in prima zi si 2 ml intramuscular a doua zi. Daca e bine suportat tratamentul poate fi aplicat conform indicatiilor.

Atentionari

Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.

Reactii adverse posibile

Nu are. In cazul persoanelor sensibile la procaina pot aparea cefalee,tremuraturi, bradicardie sau tahicardie, agitatie motorie si psihica, reactii alergice.
Incompatibilitati terapeutice: Nu se va administra concomitent cu sulfamidele (antagonisti competitivi), ezerina sau prostigmina.

Informatii suplimentare

Compozitie

Drajeuri continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, clorhidrat de piridoxina 30 mg.
Fiole 5 ml continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, acid glutamic 64 mg.

Ambalaj

Flacoane cu 24 drajeuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea