Amofilin, capsule

Prospect Amofilin, capsule

Ce este Amofilin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antiastmatic, antianginos.

ronhodilatator musculotrop. Stimuleaza centrul respirator, creste amplitudinea si frecventa miscarilor respiratorii. Stimuleaza motilitatea ciliara, favorizand eliminarea secretiilor bronhice. Relaxeaza muschii netezi vasculari (coronarodilatator).

Mod de administrare

Tratament de fond cu 1-5 comprimate odata, la adulti, repetat la 6-8-12 ore. La copii 3-7 mg/kg corp, repetat la 6 - 8 - 12 ore.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Aminofilina este contraindicata in epilepsie. Administrarea parenterala este contraindicata in infarct miocardic acut. In tratamentul insuficientei cardiace congestive trebuie avut in vedere ca stimuleaza centrul respirator si de aceea trebuie asociata cu morfina.

Precautii

Teofilina este eliminata in special prin biotransformare in mod diferit de la individ la individ. Se va administra cu precautie; daca este necesar, dozele vor fi scazute la pacientii cu insuficienta hepatica in special in cazul cirozei hepatice si la pacientii cu insuficienta cardiaca acuta. Eliminarea teofilinei este de asemenea redusa in cazul asocierii medicamentului cu antibiotice macrolide. In asemenea cazuri doza de aminofilina va fi redusa. Injectiile intravenoase prea rapide pot fi fatale la pacientii cu infarct miocardic recent,datorita scaderii bruste a presiunii sanguine. Se va manifesta precautie la pacientii hipersensibili la teofilina.

Nu este recomandata pe timpul sarcinii. Medicamentul nu va fi administrat impreuna cu alte preparate xantinice (cafea, ceai).

Reactii adverse posibile

Efectele secundare isi fac aparitia mai frecvent daca nivelul teofilinei in plasma este mai mare decat concentratiile terapeutice uzuale (peste 20 micrograme/ml). Efecte secundare cardiovasculare, in special o scadere a presiunii sanguine si dureri precordiale apar numai daca administrarea injectiei intravenoase se face prea rapid. Ele pot fi evitate prin administrare lenta (timp de 5-10 minute). Durere trecatoare locala poate apare la locul injectiei intramusculare. In administrare orala indelungata pot apare tulburari gastrointestinale (anorexie, greata, voma), si efecte secundare rezultate din stimularea sistemului nervos central (cefalee, anxietate). Toate acestea pot fi evitate prin cresterea gradata a dozei zilnice la un interval de 3 zile, iar in cazul aparitiei este suficient sa se reduca doza. Supozitoarele pot cauza proctite, daca nu se umezesc cu apa inainte de introducere.

Informatii suplimentare

Compozitie

Capsule cu 100 mg aminofilina.

Ambalaj

Flacoane polistiren cu capac de polietilena, cu capsule de 100 mg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului