Ambroxol, comprimate

Prospect Ambroxol, comprimate

Ce este Ambroxol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul diferitelor afectiuni respiratorii, cum sunt: bronsita acuta si cronica, astm bronsic, bronsiectazie, pneumoconioze; pre- si postoperator la interventii chirurgicale ale aparatului respirator.

Expectorant mucolitic, fluidifica secretiile traheobronsice vascoase si le usureaza eliminarea.

Mod de administrare

Copii intre 5-12 ani: 1/2 comprimat de 23 ori/zi.
Adultii si copii peste 12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 2-3 zile, apoi 1 comprimat de 2 ori pe zi, 1/2 comprimat de 3 ori pe zi.
Comprimatele vor fi luate dupa mancare, cu putina apa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii
Sensibilitate la ambroxol, primul trimestru de sarcina. Precautii Se iau in considerare atat riscurile cat si beneficiile tratamentului in cazul mamelor care alapteaza.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Sarcina Utilizarea Ambroxol-Richter in timpul primelor 2 trimestre de sarcina nu este recomandata, iar in trimestrul 3 de sarcina Ambroxol-Richter trebuie utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoastra. Alaptarea Utilizarea Ambroxol-Richter in timpul alaptarii nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele clorhidratului de ambroxol asupra conducerii vehiculelor si folosirii utilajelor.

Ambroxol-Richter contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Rareori tulburari gastrointestinale, reactii alergice.

Cum se pastreaza Ambroxol

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor A se pastra la temperaturi sub 25 `C, in ambalaj original. Nu utilizati Ambroxol-Richter dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este clorhidratul de ambroxol. Fiecare comprimat contine clorhidrat de ambroxol 30 mg. - Celelalte componente sunt: Ludipress (lactoza monohidrat, povidona K30, crospovidona), stearat de magneziu.

Ambalaj

Ambroxol-Richter se prezinta sub forma de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare alba, cu o linie de rupere pe una din fete. Este disponibil in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.

Fabricantul

Gedeon Richter Romania SA Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Gedeon Richter Romania SA Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2011

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea