Litera A

#prospect #medicament

Advantan milk, emulsie cutanata

Prospect Advantan milk, emulsie cutanata

Ce este Advantan Milk si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Substanta activa din Advantan Milk este un glucocorticoid, aceponatul de metilprednisolona.

Dupa aplicarea locala, Advantan Milk suprima reactiile cutanate inflamatorii si alergice, precum si reactiile asociate cu hiperplazia celulara, determinand ameliorarea semnelor (eritem, edem, supuratii) si simptomelor (mancarime, usturimi, durere ).

Advantan Milk este utilizat pentru urmatoarele afectiuni cutanate: diferite forme de eczeme acute (dermatita alergica de contact , eczema degenerativa toxica - prin frictiune, eczema seboreica, eczema numulara [microbiana], eczema dishidrozica, dermatita de staza, eczema vulgara, dermatita atopica, neurodermatite) si arsuri solare acute (forme severe).

Mod de administrare

La adulti si copii, Advantan Milk se aplica in strat subtire pe zonele afectate ale pielii, masand usor, o data pe zi. in cazul arsurilor solare severe poate fi aplicat de doua ori pe zi.

In general, durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 2 saptamani la adulti (trei zile in cazul arsurilor solare ). In principiu, in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 23 luni, durata tratamentului trebuie redusa la minimum.

Glucocorticoizii trebuie utilizati in doze cat mai mici posibil si numai cat timp este absolut necesar pentru a obtine si mentine efectul terapeutic dorit.

Daca in timpul utilizarii Advantan Milk, pielea tratata se usuca prea tare, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va prescrie un produs emolient suplimentar. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra in acest sens.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa utilizati Advantan Milk in cazul in care aveti oricare dintre urmatoarele:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului; anumite afectiuni cutanate (sifilis, tuberculoza ) sau infectii virale (de exemplu, herpes , varicela ) localizate pe zonele care trebuie tratate. Advantan Milk nu trebuie utilizat in tratamentul dermatitei periorale (inflamatie in jurul gurii), acneei rozacee ( roseata si descuamare a fetii), acneei vulgare, ulceratiilor, afectiunilor cutanate atrofice, al reactiilor cutanate vaccinale aparute in zona care urmeaza a fi tratata si afectiunilor cutanate suprainfectate bacterian si/sau infectiilor fungice.

Advantan Milk nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 4 luni, datorita lipsei de experienta clinica.

Advantan Milk nu trebuie utilizat in tratamentul ochilor sau al ranilor deschise.

Precautii

In cazul afectiunilor cutanate suprainfectate bacterian si/sau al infectiilor fungice, medicul va prescrie un tratament asociat. Atunci cand glucocorticoizii se administreaza local, riscul infectiilor cutanate localizate poate fi crescut.

Advantan Milk nu trebuie aplicat sub pansament ocluziv (pansament foarte strans, care nu permite trecerea aerului). In cazul utilizarii scutecelor, se recomanda prudenta, deoarece acestea pot sa aiba efect ocluziv.

In cazurile in care produsul medicamentos se aplica pe zone intinse, durata tratamentului trebuie redusa la minim, in special in timpul sarcinii si alaptarii. Anuntati medicul daca ramaneti insarcinata.

Medicul va decide privind utilizarea Advantan Milk la copii cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 23 luni.

Utilizati produsul medicamentos numai pentru afectiunile cutanate pentru care a fost prescris si numai in dozele si pe perioada de timp recomandate de medicul dumneavoastra.

Atunci cand il aplicati pe fata, fiti atenti si evitati contactul cu ochii.

Interactiuni medicamentoase

Dac a se respecta doza prescrisa si daca se utilizeaza o perioada scurta de timp, nu sunt de asteptat interactiuni. In cazul in care produsul medicamentos se aplica pe zone intinse sau tratamentul dureaza o perioada lunga de timp, datorita absorbtiei, interactiunile pot fi aceleasi ca in cazul administrarii sistemice.

Sarcina si alaptarea

Medicul va decide daca produsul medicamentos poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii. In general, produsele medicamentoase care contin corticosteroizi cu aplicare topica nu trebuie utilizate in primele trei luni de sarcina. In timpul primului trimestru de sarcina, Advantan Milk nu trebuie aplicat pe mai mult de 20% din suprafata corpului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Advantan Milk nu are influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

In afara de efectele dorite, medicamentele pot, de asemenea, sa determine efecte nedorite, numite reactii adverse.

Ocazional, tratamentul cu Advantan Milk poate produce iritatii cutanate localizate, cum este senzatia tranzitorie de arsura usoara. Mai putin frecvent, pot sa apara mancarimi, roseata cutanata, uscaciunea pielii, descuamare si foliculita.

In timpul utilizarii Advantan Milk pot sa apara reactii de hipersensibilitate la oricare dintre componente.

Informati-va medicul sau farmacistul despre orice reactie adversa care nu este mentionata in prospect si care va ingrijoreaza.

Cum se pastreaza Advantan Milk

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Advantan dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: 1 g emulsie cutanata contine aceponat de metilprednisolona 1 mg (0,1%).

Excipienti: trigliceride cu lant mediu , trigliceride ale acidului caprilic/capric/stearic, Macrogol-2-stearil eter (Brij 72), Macrogol-21-stearil-eter (Brij 721), alcool benzilic, edetat disodic, glicerol 85%, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: corticosteroizi puternici (grupa III).

Ambalaj

Emulsie cutanata

Advantan Milk se comercializeaza in tuburi de 20 si 50 g emulsie cutanata.

Fabricantul

INTENDIS MANUFACTURING S.p.A.
Via E. Schering 21, 20090 Segrate (Milano).

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

INTENDIS GmbH
Max-Dohrn-Strasse 10, D-10589 Berlin, Germania

Acest prospect a fost aprobat in mai 2016

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare