Terapii alternative

#mahmureala #deshidratare #remedii naturiste #remediu mahmurela

Vrei sa eviti mahmureala post-Revelion? Iata ce ai de facut!

Mahmureala este o stare binecunoscuta pentru multi dintre noi in perioada sarbatorilor de iarna. Durerea de cap, stomacul sensibil si deshidratarea sunt doar cateva dintre manifestarile sale neplacute. In caz ca iti doresti sa o previi pentru a nu incepe noul an cu stangul, iata ce ar trebui sa stii despre mahmureala si despre felul in care o poti starpi din fasa!

De ce te confrunti cu monstrul numit "mahmureala"?

Probabil te-ai intrebat in repetate randuri ce anume declanseaza starea nesuferita de dupa o noapte stropita cu alcool din belsug. S-ar parea, conform specialistilor, ca este vorba despre o combinatie de factori.

In primul rand, alcoolul este un diuretic care, favorizand productia de urina, determina si deshidratarea organismului. Aceasta, la randul sau, duce la instalarea durerii de cap, a uscaciunii orale, la incapacitatea de a te concentra si la irascibilitate.

In tot acest timp, glicemia scade intrucat pancreasul produce prea multa insulina ca raspuns la nivelul ridicat de zaharuri din alcool, fenomen care amplifica durerea de cap si senzatia acuta de sete.

Nu in ultimul rand, tabloul mahmurelii este completat de iritatiile produse de alcool la nivelul stomacului, cat si de incapacitatea de a dormi, ceea ce se traduce prin stari de greata si oboseala accentuata in ziua urmatoare.

O masa copioasa, un remediu excelent antimahmureala

Teoria conform careia consumul de alcool, dupa o masa copioasa, reduce sansele de a te confrunta a doua zi cu o mahmureala teribila este adevarata - cel putin partial, conform spuselor dr.-ului Nick Read, medic gastroenterolog in cadrul IBS Network din Marea Britanie.

Mai precis, grasimile din alimentele consumate sunt cele care ajuta sistemul intestinal sa incetineasca traznitul alcoolului prin organism, ceea ce inseamna ca nu te vei imbata foarte usor, iar mahmureala de a doua zi are mari sanse sa fie insesizabila.

"In anumite culturi, exista obiceiul consumului de ulei de masline inaintea celui de alcool intocmai din acest motiv", sustine specialistul britanic.

"Aceeasi regula se aplica si in cazul piureului: unii oameni sustin ca ar trebui sa mananci doua linguri de piure ticsit cu unt inainte sa bei", a mai adaugat dr. Nick Read.

Laptele, un aliat de nadejde in lupta contra mahmurelii

Este adevarat ca apa consumata inainte de o bautura alcoolica ajuta la hidratarea organismului si reduce manifestarile odioase ale mahmurelii. Insa, potrivit spuselor specialistul in migrene Andy Dowson de la King's College Hospital, mai eficient se va dovedi consumul de lapte.

"Consumul de lapte combate o multime de simptome. Mahmurelile par sa fie declansate de nivelul glicemic scazut si de deshidratare, ambii factori declansatori ai migrenelor - asa ca, daca poti, bea lapte inainte sa te culci. Astfel, nu numai ca te vei hidrata, dar iti vei regla si glicemia", spune expertul britanic.

Alte beneficii contra mahmurelii ale consumului de lapte? Conform spuselor dr.-ului Andy Dowson, laptele este si un antidiuretic, cat si un lichid alcalin, care poate combate inflamatia stomacala provocata de excesul de acid gastric.

Sursa foto: yumsugar.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare