Terapii alternative

Vinurile medicinale vindeca orice boala

Efectele curative ale consumului moderat de vin sunt cunoscute de foarte multe persoane, incat nu mai au nevoie de nicio prezentare. De la incetinirea procesului de imbatranire, reducerea anxietatii, efect neuroprotector asupra membranei neuronale, adjuvant in viata sexuala, pana la prevenirea sclerozarii vaselor cerebrale si a celor sanguine, vinul nu inceteaza sa ne uimeasca cu proprietatile sale tamaduitoare. De-a lungul timpului, vinul din pivnita a fost transformat in vin medicinal si a castigat din ce in ce mai mult teren in domeniul fitoterapeutic, obtinand o prescriptie stricta ca a oricarui medicament. Efectul medicinal al acestui vin este necontestat datorita recomandarilor sale care il fac indispensabil pentru sanatate. Vin pentru inima Ingrediente: opt tulpini proaspete de patrunjel, 300g de miere, un litru de vin natural (rosu sau alb), o lingura de otet de vin . Mod de preparare: cu frunze cu tot, tulpinile de patrunjel se pun intr-o cratita sterilizata peste care se toarna vinul si se pun la fiert. Se adauga lingura de otet din vin. Se lasa sa fiarba zece minute la foc mic, dupa care se adauga mierea de albine si se lasa inca cinci minute sa fiarba usor. Vinul fierbinte se filtreaza si se pune cat este fierbinte in sticle care au fost clatite cu putin alcool, dupa care se inchid ermetic. Remediul este recomandat in tratarea tuturor afectiunilor cardiace. Vin de tataneasa Ingrediente: patru linguri de radacina de tataneasa uscata, 500 ml de apa, 400 ml de vin alb de casa, patru lingurite de miere de salcam. Mod de preparare: Se pun radacinile de tataneasa in apa rece dupa care se fierb intr-o cratita acoperita timp de zece minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit o ora. Se strecoara prin tifon si lichidul se amesteca cu vinul alb si cu mierea. Se recomanda in bronsite cu expectoratie purulenta, astm bronsic, pneumonie , tuse cu expectoratie abundenta. Vin de ceapa Ingrediente: cinci cepe, 1 l vin alb, 100 g miere. Mod de preparare: se taie marunt cepele, peste care se adauga vinul alb si mierea. Se lasa la macerat opt zile, apoi se filtreaza. O alta varianta de preparare este: se storc cepele, iar in sucul obtinut se adauga 150 g de zahar. Se amesteca bine si se filtreaza. Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, inainte de mese. Remediul are proprietati diuretice, este stimulent general si tonic cardiac. Este recomandat, de asemenea, in astenie si tulburari renale. Vin de portocale Ingrediente: un litru de vin alb, o portocala mare, cateva flori de musetel, un varf de cutit de cuisoare, 150 g de zahar si 50 ml rachiu . Mod de preparare: in litrul de vin se pun toate ingredientele si sucul de la portocala stoarsa. Se lasa la macerat opt-zece zile. Vinul de portocale este indicat in lipsa poftei de mancare, constipatie , tonic general. Se consuma cate 50 ml, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului