Terapii alternative

#urzici remedii #urzici #astenie de primavara

Urzicile combat anemia, astenia, infectiile urinare si au grija si de frumusetea ta

Urzicile sunt recunoscute pentru efectul lor tonic, astringent, antiinflamator , dar si pentru proprietatile sale diuretice. Ele sunt o sursa importanta de betacaroten, vitamina A, C, E, K, fier, calciu, fosfati si minerale. Toate aceste calitati fac urzicile sa fie un remediu perfect impotriva bolilor hepatice, reumatice, precum si un adjuvant in tratarea alergiilor, a anemiei si a bolilor de rinichi.

Urzicile contin, de asemenea, un numar impresionant de aminoacizi , uleiuri volatile, acid folic, motiv pentru care este un ingredient antianemic recomandat gravidelor pe toata perioada sarcinii.

“Se spune ca „urzica schimba sangele” si ca dupa o iarna grea in care organismul nu a primit chiar toate substantele nutritive de care avea nevoie, o cura cu urzici tinuta primavara poate face minuni. Asadar, puteti prepara supa-crema de urzici cu hrean sau fara, mancarica de urzici, budinca de orez cu urzici, piure de urzici, tocana de urzici, chiftelute de urzici si lista poate continua. Din punct de vedere terapeutic, se foloseste ceaiul infuzie de urzica, ce poate fi folosit atat extern, cat si intern. Asadar, de la urzica se foloseste totul – frunzele, radacina, florile si tulpina”, conform site-ului dr-catalin-luca.ro.

Astenia de primavara

Oboseala, lipsa puterii de concentrare si starile de apatie sunt simptome suparatoare ale asteniei de primavara. Acestea pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de urzici, bogat in antioxidanti, vitamine, magneziu si calciu. In 10 grame de urzici se gasesc 290 mg de calciu si 86 mg de magneziu.

Pentru a prepara ceaiul adauga o lingurita de planta la o cana cu apa fiarta si lasa la infuzat timp de 10 minute. Poti indulci ceaiul cu o lingurita cu miere.

Anemia

Urzica este bogata in vitaminele A, C, B2, dar si in fier si calciu, fiind utila in tratarea anemiei. Cel mai eficient este sucul proaspat de urzica. Ai nevoie de doi-trei pumni de frunze de urzica proaspete, bine spalate. Adauga-le in blender alaturi de jumatate de pahar de apa si mixeaza timp de un minut. Pentru un gust mai bun, poti adauga si un mar. Bea sucul inainte de masa, de doua ori pe zi, timp de o luna. De asemenea, urzicile pot fi consumate in prepararea diverselor mancaruri.

Hipertensiunea arteriala

O cura de doua luni cu infuzie obtinuta din radacina de urzica este benefica persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Pune 300 ml de apa la fiert, iar cand da in clocot adauga o lingura cu radacina de urzica maruntita si lasa sa fiarba timp de un minut. Consuma infuzia de 2 ori pe zi.

Infectii urinare

Tot urzica este de ajutor si in vindecarea infectiilor urinare si a celor renale - nefrita, pentru ca are proprietati antibacteriene si este si un bun diuretic. Pe langa tratamentul recomandat de medic, poti bea 4 cani cu ceai de urzica pe zi.

Tratament cosmetic

E si un bun remediu impotriva cosurilor provocate de acnee, datorita proprietatilor antiinflamatoare. Peste doua lingurite de frunze de urzica uscata adauga un pahar cu apa fierbinte si lasa la infuzat timp de 10 minute. Inmoaie o bucata de tifon in solutia obtinuta si aplica pe zona afectata. Lasa sa actioneze timp de 10 minute. Tratamentul de poate aplica in fiecare seara.

Urzicile sunt eficiente si impotriva matretii. Fierbe doua maini de frunze de urzici proaspete intr-o oala cu apa. Strecoara solutia si cclateste-te pe cap, dupa ce te speli in prealabil cu sampon. Aplica acest tratament de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare