Terapii alternative

#ulei esential #vanilie #sanatate

Uleiul esential de vanilie, un leac parfumat

Uleiul esential de vanilie nu este recunoscut si apreciat doar pentru aroma sa inconfundabila si dulce, ci si pentru beneficiile care le aduce sanatatii noastre. Uleiul esential de vanilie este un ingredient antioxidant, afrodisiac, anticancerigen, antidepresiv, sedativ, linistitor si relaxant.


Desi vanilia este de cele mai multe ori asociata cu  aromarea bauturilor, a prajiturilor si a deserturilor de toate felurile, uleiul esential are proprietati curative si ne vine in ajutor rezolvand diverse probleme de sanatate.


De regula, uleiurile esentiale sunt utilizate in tratamente naturiste sau in paralel cu tratamentele medicamentoase, pentru a da cele mai bune rezultate. Iata doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa utilizezi uleiul esential de vanilie:


Contine antioxidanti


Uleiul esential de vanilie este un elixir bogat in antioxidanti, de unde rezulta ca folosindu-ne de aceasta, alungam o serie de probleme deoarece prezenta oxidantilor in corp reprezinta cea mai des intalnita cauza pentru tulburarile de sanatate. Acestia sunt responsabili de o serie de boli cauzate fie de disfunctionalitati organice, fie de infectii. Oxidantii sau radicalii liberi determina distrugerea celulelor si a tesuturilor.


Uleiul esential de vanilie neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza organismul de infectii si chiar de anumite forme de cancer.


Este afrodisiac


Persoanele carora li se administreaza in mod constant ulei esential de vanilie pot scapa de disfunctii erectile , impotenta si frigiditate. Uleiul esential de vanilie stimuleaza secretia de hormoni sexuali (testosteron si esterogeni) care favorizeaza instalarea senzatiei de excitare, ceea ce duce la o viata sexuala activa.


Alunga depresiile


Aromaterapia bazata pe esente de vanilie are rolul de a excita simturile, de a da o stare de bine, de bucurie si fericire. Doua picaturi de ulei puse in lampa de aromaterapie poate face minuni. Acelasi efect il are si o bautura, o inghetata sau un alt desert care contine vanilie.


Relaxeaza si linisteste


Uleiul esential de vanilie are un efect relaxant si calmant asupra creierului si a nervilor, indepartand starile de furie. Mai mult decat atat, vanilia induce somnul, motiv pentru care este recomandata persoanelor care sufera de insomnii.


Reduce durerile menstruale


Daca vei face cateva sedinte de aromaterapie cu cateva zile inainte de menstruatie, dar si pe durata acesteia, vei observa ca durerile cu care te confruntai de obicei vor fi reduse considerabil.

Indeparteaza durerile de dinti

 

Adauga cateva picaturi de ulei esential de vanilie pe un tampon de vata si apoi preseaza pe dintele si gingia cu probleme. In cel mai scurt timp problema ar trebui sa diapara. Totusi, mergi la stomatolog cu prima ocazie pentru a descoperi cauza si pentru a rezolva problema.


De asemenea, daca doresti sa imbini utilul cu placutul, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o picatura de ulei esential de vanilie in apa din cada, atunci cand faci baie. Totusi, sa nu depasesti doza recomandata pentru ca pot aparea iritatii ale pielii sau chiar stari de ameteala sau greata.


Daca doresti, pentru un plus de aroma, poti amesteca in lampa de aromaterapie, ulei esential de vanilie cu lavanda, musetel, portocala, lamaie, jojoba sau lemn de santal.


Atentie! Tratamentele care constau in administrarea interna a uleiului esential se fac doar la recomandarea medicului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare